Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana kokpitu z przedlifta na polift

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W ten weekend zabiorę się za wymianę kokpitu na taki jaki powinien być w mojej A4 z 99r. czyli poliftowy. Powodem są m.in. odklejająca się tapicerka przy słupkach, na zgięciach koło kratek i zaślepce poduszki od pasażera. Innym ważnym powodem jest też przedostawanie się wody do wnętrza samochodu przez nawiew na nogi od pasażera, a także ubywanie płynu chłodniczego - ok. 300-400ml na 1000km. Z środkowych kratek podczas korzystania z klimy leci biały dym, więc warto też sprawdzić nagrzewnicę. Olej silnikowy przy wymianie czysty, sam zbiorniczek też, nie ma majonezu. Samochód po przekładce, więc w sumie mogę spodziewać się wszystkiego. Cała reszta samochodu działa sprawnie, 1.8T wyrywa się sam do przodu aż miło. Chciałem Was prosić o jakieś rady na co zwrócić uwagę przy takiej robocie z tymi problemami - jakiś aktualny poradnik do demontażu deski rozdzielczej mile widziany.

Edit:

Deska przełożona. Okazało się, że nagrzewnica miała dosyć spore wycieki. Założyłem nową. Podświetlenia kratek podłączone. Teraz kokpit wygląda jak należy. Mam sporo zdjęć z akcji, jakby ktoś potrzebował to proszę pisać na priv.

Edytowane przez Morales_1990