Jump to content
IGNORED

[B5 1,8] - wydech mugen - będzie pasował??

kamil321
 Share

Recommended Posts

Witam, mam zamiar kupic ten tłumik http://moto.allegro.pl/item167615069_mugen_wrc_lsniacy_carbon_z_wkladka_promocja_.html

Ale jak jest z jego zamontowaniem??

Montuje sie to na opaskach, tak?

A ze strumienicą? kupuje sie pod dany model? raczej nie, prawda?

Wiec na co patrzec? na srenice i na długosc? tak??

Z góry dzieki za odpowiesz.

pzdr.

Guest Kaziu_Wichura

po pierwszę i najważniejsze - strumienica to zło! Nie krzywdź A4 tym gó..... !

po drugie - tłumik wizualnie feee a i pewnie walory akustyczne będą typu "łysy wieśniak w BMW".

Witam, mam zamiar kupic ten tłumik http://moto.allegro.pl/item167615069_mugen_wrc_lsniacy_carbon_z_wkladka_promocja_.html

Ale jak jest z jego zamontowaniem??

Montuje sie to na opaskach, tak?

A ze strumienicą? kupuje sie pod dany model? raczej nie, prawda?

Wiec na co patrzec? na srenice i na długosc? tak??

Z góry dzieki za odpowiesz.

pzdr.

tłumik typu mugen pasuje do japonskich wynalazkow krecacych sie do 9 000 rpm a nie do A4 ..... :twisted:

a strumienica nic Ci nie da .....

jednym słowem ... przeznacz pieniążki na jakis rozsadniejszy wydatek .... :wink:

W Alfie 156 mialem oba wynalazki... Strumienica- szkoda kasy,kup sobie piwa za to,bedziesz bardziej zadowolony. Mugen- fakt,bardziej do japonskich wiertarek pasuje,mialem pare dni w Alfie i oddalem,pierdzi,ryczy o wieeeeleeee za glosno. Lepiej kup swiatla a jak juz tak sie uparles na wydech to zaoszczedz na Supersprinta- cudo :twisted: Mial piekny pomruk, a przy obrotach powyzej 7000 wlaczalem alarmy w autach stojacych obok hih.

koledzy mają racje nie kupuj takiego wydechu. Ja powiem z własnego doświadczenia, miałem kiedyś podobny wydech w poprzednim aucie, kiedyś bardzo mi sie to podobało dopóki nie zacząłem z tym jeździć, serio po 3miesiącach mi przeszła ochota na sportowy wydech i go odsprzedałem (dobrze że znalazł sie inny napaleniec). a do audi nie zamierzam nic montować, lubię ciszę.... :wink:

Dlaczego? Czytałem mnóstwo opisów takich strumienic jak to one pomagają w opróznianiu układu wylotowego ze spalin noi ze zwiększaja moc. Może to dlatego że na allegro a tam kazdy przeciaz chce sprzedac...?

Oprocz problemu zwiazanego ze spalinami-srodowiskiem to nie ma taka ''amputacja'' jakiegos negatywnego wplywu/skutków ubocznych na auto?

to zależy do jekiego auta montujesz, w jakim miejscu-katalizatora, tłumika środkowego, za lub przed sondą lambda

W niektórych autach źle zamontowane strumienice doprowadzały do odbicie spalin do komory silnika tworząc podciśnienie i w rezultacie doprowadzały do uszkodzwenia silnika

Najlepiej by Ci to zamontowali i wytłumaczyli u Świątka albo u Goduli a jeśli chodzi o strumienica to ja bym tylko zaufał Michel'om