Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Gdzie znajde napięcie + po zapłonie ale ... ????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzie w mojej A4 b5 AFN znajde napięcie + po zapłonie ale żeby nie było spadku napięcia przy zapalaniu silnika??? Wiem że troche prymitywne pytanie ale ze 2 godz. siedziałem pod kierownicą i nie znalazłem :wallbash: Potrzeba mi to do wskaźnika doładowania. Teraz mam tak że jak włanczam zapłon to wskazówka przejeżdrza po całej skali i staje w pozycji zero ale przy rozróchu czasami wyłapuje spadek napięcia i jeszcze raz robi ten przejazd wskazówką. Z góry :notworthy:

Opublikowano

a gdzie się podłączyłeś?? zobacz zacisk chyba 15 nad nogami kierowcy przed przekaznikami

Opublikowano
  • Autor

krzyniek a masz wskaźnik z tą tak zwaną "ceremonią otwarcia" ??? czy wskaźnik z tych co wężyk idzie do samego zegara?[br]Dopisany: 19 Grudzień 2008, 21:51_________________________________________________Teraz jestem wpięty pod zacisk (śrubke) 15 i tam nie odcina napięcia przy kręceniu ale jest niewielki spadek i zegar głupieje tak jak wyżej opisywałem.[br]Dopisany: 19 Grudzień 2008, 21:54_________________________________________________A może jakiś posty układ który "zmagazynuje" i podtrzyma napięcie przez 2 sekundy???

Opublikowano

tak mam jak to nazywasz "ceremonie otwarcia" na jednym budziku :wink4: tylko że ja zrobiłem dodatkowy wyłącznik i też mi trochę zegar głupieje ale to w najbliższym czasie poprawię

Opublikowano
  • Autor

krzyniek poprawisz??? to pochwal się pomysłem w jaki sposób :blink: Wiem że masz słupek z trzema zegarami i słupek oklejony :naughty:

Opublikowano

krzyniek poprawisz??? to pochwal się pomysłem w jaki sposób :blink: Wiem że masz słupek z trzema zegarami i słupek oklejony :naughty:

z dwoma :naughty: a muszę poprawić bo jak dam na nocne podświetlanie to tracę wskazania z zegara temp oleju.
Opublikowano
  • Autor

A ja u siebie zrobiłem na jedno podświetlenie - czerwone. Kolorystycznie nie różni się od podświetlenia zegarów tylko troszke jaśniej świeci ale mi to nie przeszkadza. Dziś kupiłem kondesatory (4szt.) każdy o pojemności 4700mikroFaratów. Zaczne próbe od jednej szt. i to powinno pomódz w problemie spadów napięcia.[br]Dopisany: 20 Grudzień 2008, 18:18_________________________________________________Temat zwalczony: pomogły dwa kondesatory magazynujące prąd i dwie diody puszczają w jedną strone. Koszt operacji: 4zł. - 2 kondesatory, a diody zdemontowane z układu prostowniczego alternatora :kox::good: