Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiana licznika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Musze wymienić w mojej a4 b5 2000 r. licznik z powodu uszkodzonego procesora. Mam licznik o numerze 8D0920900. Znalazłem natomiast identyczny wizualnie licznik tylko że o numerze 8D0920900R. Czy będzie działało czy jednak musze szukac licznika bez literki R?

Opublikowano

Szukaj licznika vdo z czarną tylną obudową.

Opublikowano
  • Autor

Ok. Ale zalozmy ze chcialbym taki sam to bedzie pasował ten z literką r?

Opublikowano

Tak będzie pasował, ale pewnie zaraz też w nim padnie procesor

Opublikowano
  • Autor

Tak będzie pasował, ale pewnie zaraz też w nim padnie procesor

Ok znalazłem taki sam licznik jak mój z 1/2 fis identycznie wygladający jak mój tylko że jest to licznik vdo. Ma tak samo wejście na 2 kostki zieloną i niebieską, tylko ze mój jaeger ma jeszcze takie cos czarnego u góry przykręcone i podłączone do licznika 3 pinową kostką, a ten vdo nie ma tego wogóle. Czy będzie to pasowało? Czy normalnie jak kupie ten vdo to po podłączeniu tylko zgranie immo i będzie działać tak jak mój jaeger? Bo tak to tak samo wygląda. 1/2 fis i wyswietlacze z zegarkiem i kilometrami na obrotomierzu i prędkościomierzu

Opublikowano

Tak, będzie pasować. To czarne to antena od ustawiania radiowo czasu. Niektóre vdo mają ją wbudowaną. Ale według mnie to trochę zbędny gadget. A w Jakiej cenie znalazłeś ten vdo?

Opublikowano
  • Autor

Tak, będzie pasować. To czarne to antena od ustawiania radiowo czasu. Niektóre vdo mają ją wbudowaną. Ale według mnie to trochę zbędny gadget. A w Jakiej cenie znalazłeś ten vdo?

300 + przesyłka ale musze jeszcze zadzwonic i sie ugadac czy sprawny bo w opisie nic nie ma

Opublikowano

to całkiem znośna cena :)

Opublikowano
  • Autor

Ok zamówilem. Ma byc sprawny. zobaczymy. Więc tak to czarne coś to ten czujnik satelitarny zegarka? I tak wyciągam mojego jaegera z 1/2 fisem, podpinam na to miejsce vdo z 1/2 fisem i elektryk sciąga mi te immo, koduje itd i będzie to działało? Poniżej link zamówionego vdo http://allegro.pl/licznik-audi-a4-b5-lift-8d0920900m-europa-i6553370213.html#thumb/1

Opublikowano

Edytowane przez Pogromcamocy

Opublikowano
  • Autor

Ok zamówilem. Ma byc sprawny. zobaczymy. Więc tak to czarne coś to ten czujnik satelitarny zegarka? I tak wyciągam mojego jaegera z 1/2 fisem, podpinam na to miejsce vdo z 1/2 fisem i elektryk sciąga mi te immo, koduje itd i będzie to działało? Poniżej link zamówionego vdo http://allegro.pl/licznik-audi-a4-b5-lift-8d0920900m-europa-i6553370213.html#thumb/1

Tak, będzie działać. Jeśli masz trochę chęci i kabel obd to samemu można to zrobić.

No własnie nie mam kabla obd. Mam stacjonarny komp. jak kupie laptopa to i kabel będzie. narazie kupiłem audiunie i chcę ją doszykować

Opublikowano

No raczej powinno się udać, chodź nie mówię na 100% bo nie jestem pewien. Ja w swojej po 1 lifcie bez problemu wyciągnąłem pin z licznika i zmieniłem przebieg kkl :)

Opublikowano
  • Autor

No raczej powinno się udać, chodź nie mówię na 100% bo nie jestem pewien. Ja w swojej po 1 lifcie bez problemu wyciągnąłem pin z licznika i zmieniłem przebieg kkl :)

ok dam znac jak będzie po wszystkim

Opublikowano

Kiedyś przekładałem zegary z anglika, kupione za 50 pln. Później z ciekawości wgrałem swój wsad z Eu i wszystko przedstawiło się na Eu. Zmieniłem tarczki i w taki sposób dorobiłem się Full fis bez skazy za psi grosz

Opublikowano
  • Autor

Kiedyś przekładałem zegary z anglika, kupione za 50 pln. Później z ciekawości wgrałem swój wsad z Eu i wszystko przedstawiło się na Eu. Zmieniłem tarczki i w taki sposób dorobiłem się Full fis bez skazy za psi grosz

A przy okazji zeby nie zakładac nowego tematu to mam jeszcze pytanko. Mam kluczyk scyzoryk. z otwieraniem bagażnika. i teraz tak. Chciałbym wymienić w pilocie baterie. Czy musze później zapamiętać kluczyk i jak to ew. zrobic najprościej bez podłączania pod vaga?

Zegary wymienione na vdo. Znajomy wyłaczył mi immo i auto normalnie odpala. Tylko że immo jest wyłączone i mryga cały czas kontrolka od immo w czasie jazdy. Ale zaślepiłem kontrolkę i nic nie widać.

Opublikowano

Nie lepiej było dopisać kluczyki? Masz Immo2 czy immo3?

Opublikowano
  • Autor

Chyba immo 2

Opublikowano

To tym bardziej trzeba było je dopisać :)

Opublikowano
  • Autor

A wrazie odpięcia akumulatora nie powinno się nic stac? tzn immo sie nie uaktywni?

A wrazie odpięcia akumulatora nie powinno się nic stac? tzn immo sie nie uaktywni?

prosze o odpowiedz

Opublikowano

Nic się nie stanie