Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy zakup HERTZ ES 250 w skrzyni mdf do tego wzmacniacza ma sens ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zastanawiam sie nad zakupem w/w skrzyni basowej (250W rms) z tym, że posiadam wzmacniacz gta 260 który ma na mostku 1x180W rms i wiem że nie jest demonem mocy ale chciałbym wiedzieć czy jest on w stanie pociągnąć taki głośnik czy może zakup takiej skrzyni mija sie z celem.Widziałem jeszcze na allegro hertz DS250 mocy rms 150W może on zagrałby lepiej z tym wzmacniaczem? Doradźcie mi co kupić może jakiegoś JBL czy może z takim wzmacniaczem nie mam sensu kupowania w/w głośników bo i tak nie zagrają one na miarę swoich możliwości i zadowolić sie czymś z niższego przedziału cenowego.Dodam że do wydania na ten cel mam max 400zł. i chciałbym żeby był to głośnik max 25cm.ze względu na gabaryty skrzyni. Słucham muzyki a gatunku pop i rock.To chyba tyle..

Opublikowano

Po pierwsze zakup basu bez odsłuchu mija się z celem.. Nawet jeśli chodzi o te 400 zł nie odważyłbym się na zakup "na pałę". Jak już masz piecyk i chcesz pod niego dobrać skrzynkę to podjedź do do jakiegoś nawet marnego zakładu car-audio i przesłuchaj różne propozycje.. Naprawdę warto :) To nie kosztuje, a nie zdażyło mi się, żeby robili w tym kierunku jakieś problemy :wink4: Po drugie domyślasz się, że 180 w mostku szału nie zrobi, no ale lepiej żeby coś już tam zagrało niż miałoby nic nie grać :tongue4: Zawsze uzupełnisz sobie trochę pasmo :wink4:

Moim zdaniem lepiej zagrałby słabszy głośniczek bo usłyszysz z niego tyle ile dał mu producent. A mocniejszy może się gubić.. wzmacniacz nie będzie miał nad nim do końca kontroli i bas może być męczący.. Ale właśnie dlatego polecam wizytę w zakładzie CA :) pozdro

Opublikowano
  • Autor

Może to i dobry pomsł :mysli:.Spróbuję z tej strony podejść do tematu[br]Dopisany: 24 Grudzień 2008, 00:15_________________________________________________Może ktoś mi poleci jakis dobry car-audio w okolicach Szczecina?

Opublikowano

Hertz jest prądożernym głośnikiem, 180w jest dla niego zbyt mało. Uważam, że w tym przedziale cenowym masz kilka propozycji:JL Audio (który według mnie nadawałby się bardziej do czarnych rytmów), Intertechnik 08, możesz upolować też rockforda ze starszej serii,lub dorzucić około 100 zł i wyrwać np Cerwin Vege 104d tylko z tym wiąże się wymiana pieca

Zgadzam się z przedmówcą, że najlepiej udać się do jakiegoś zakładu i poobcować z tymi subami

Opublikowano

Jeśli tego Hertza masz w obudowie otwartej to warunkowo może to zagrać (dosyć mocno ale niezbyt dokładnie), ale wskazany był by mocniejszy piec.

Tak jak kolega pisał JL był by mniej wymagający jeśli chodzi o dostarczaną do niego moc. Choć

PB robi ciekawe subiki za niewygórowaną kasę.

Propozycji może być cała masa - najlepiej posłuchaj i wybierz sam.