100adasko Opublikowano 20 Października 2016 Opublikowano 20 Października 2016 Witam Panowie jak w temacie, leje się ropka.. Audi a4 b7 2.0tdi silnik BLB Otwieram maskę i śmierdzi ropą, myślę znów uszczelka pod vacuum pompą lecz nie, tym razem kałuże ropy są z góry pomiędzy blokiem silnika a kolektorem dolotowym. Dokładnie na kolektorze zbiera się ropa. Szukałem wszędzie i nie wiem skąd może ona się tam brać. Oleju nie ubywa, płynu też, nie widać też oleju w płynie chłodzącym... Proszę o jakieś sugestie Film gdzie dokładnie znajduje się ropa
janekzpszczyny Opublikowano 21 Października 2016 Opublikowano 21 Października 2016 Bier silikon i ogień.
100adasko Opublikowano 23 Października 2016 Autor Opublikowano 23 Października 2016 Już był i go wypierdzialo ?, w środę zdejmuje czapkę i zobaczę, co tam leje, może popmpowtrysk? I u szczelka puszcza na zewnątrz...,
SotoM Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 to bys miał silnik po korek zatankowany ropa z olejem i pewnie by juz dawno sie zatarł... jesli nie pompa paliwa to sadze ze cos pod kolektorem ssacym- tam znajduja sie kulkowe zaslepki kanałów - chłodzace,paliwowe...moze to wypływa do góry spod własnie kolektora ssacego... po wyczyszczeniu i uruchomieniu silnika pojawia sie odrazu wyciek??
100adasko Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Opublikowano 10 Listopada 2016 Soto, dokładnie tak jak mówisz po wielu dniach znalazłem godnego polecenia mechanika ?. Zostawiłem samochód na dwa dni i znalazł właśnie te zaślepki, jedna puściła i lało się paliwo, nabił i uszczelnił,do tego zauważył że telepie przy gaszeniu ( nic mu o tym nie mówiłem) też zrobił i parę innych drobiazgów +komp i kasowanie błędów. Za wszystko zapłaciłem 200£.?
krzysiek1194! Opublikowano 1 Grudnia 2017 Opublikowano 1 Grudnia 2017 witam może ktoś wie jak wymienia się kulkowe zaślepki kanałów ?? u mnie jest taki problem ze leci z nich paliwo i chciał bym to uszczelnić tylko nie wiem jak się za to wziąć i jakie narzędzia są do tego potrzebne prosił bym by ktoś podzielił się rada
Rekomendowane odpowiedzi