Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

dziwne zachowanie sprzęgła.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Koledzy moi drodzy !

Ostatnio zacząłem się zastanawiać nad zachowaniem sprzęgła i doszedłem do wniosku że coś się dzieje i miejmy nadzieje że nie będę musiał wyjmować skrzyni , już tłumaczę o co chodzi.

Odkąd kupiłem auto przy ruszaniu i zmianie biegów szarpie autem , ewidentnie coś ze sprzęgłem się dzieje , dokładniej mówiąc gdy ruszam puszczając normalnie sprzęgło auto zaczyna ruszać i tu wszystko w porządku na samym początku , puszczając je dalej jest duże szarpnięcie jak by nagle tarcza dociśnięta została ( jak by szybko puścił sprzęgło ) Żeby ruszyło auto normalnie trzeba wolniej puścić sprzęgło , a przy zmianie biegów jest gorzej z 1 na 2 to mało kiedy się uda bez szarpnięcia .

Bardzo ważna jeszcze jedna rzecz to taka że wydaje mi się że sprzęgło do końca nie rozłącza , na postoju wrzucam jedynkę a auto jakby leciutko szarpnęło ( takie uczucie ) i troszkę ciężko jest wrzucić bieg, oczywiście jakiejś siły dużej to nie używam , ale da się to wyczuć.

Zastanawiam się nad wysprzęglikiem!

Czy to mogła by być przyczyną ?

A może zapowietrzony układ wysprzęglika?

To nie powinno wpływać na pracę sprzęgła ,ale skoro mówimy o przypadłościach to mówię także o tym bo jest to razem połączone ( wspólny płyn )

Dodam że servo mam do wymiany ,bo mam słabe hamulce , wspomaga ale nie tak jak być to powinno dość dużo siły muszę użyć by podczas hamowania uruchomił się ABS.

Z góry bardzo dziękuję za podpowiedzi.

Opublikowano

jak piszesz że serwo pada to od tego bym zaczął, a gdyby to było sprawne to stawiał bym na docisk, ewentualnie kończy się tarcza

Edytowane przez piotrek991

Opublikowano
  • Autor

No będzie zrobione, z tym że sprzęgło ma tylko wspólny płyn, np: a nie pompę. Więc myślę że to żadnego wpływu nie powinno mieć, najpierw sprawdzę czy niejest zapowietrzony układ chyba albo czy nie leje się z wysprzeglika ale wątpię bo niema ubytku płynu , w między czasie wymienię serwo. A później muszę się zastanowić co z tym zrobić?