Piotr Poteralski Posted November 3, 2016 Posted November 3, 2016 Witam. Mam jedna na oku ale obawiam sie o serwis. Jak sprawdzic stan przed zakupem ?
komoornik Posted November 3, 2016 Posted November 3, 2016 Ciężki temat. Można spróbować zbadać spaliny. Ale tak to w prosty sposób bez zrobienia km nie sprawdzisz.
tdy Posted November 4, 2016 Posted November 4, 2016 u mnie w zbiorniku płynu chłodzącego (jest przezroczysty) na gónej pokrywie był ciemny osad/nalot - jeden z mechaników jak to zobaczył to zaraz zapytał czy auto bierze/brało olej kiedys... - niech mądrzejsze glowy potwierdzą :-) dodatkowo jak własiciel poprzedni był ciamajda to okolice wlewu oleju (pokrywa itd) bedą pobrudzone olejem, co może świadczyć o tym, że często dolewał...
WYSKUN Posted November 4, 2016 Posted November 4, 2016 u mnie w zbiorniku płynu chłodzącego (jest przezroczysty) na gónej pokrywie był ciemny osad/nalot - jeden z mechaników jak to zobaczył to zaraz zapytał czy auto bierze/brało olej kiedys... - niech mądrzejsze glowy potwierdzą :-) dodatkowo jak własiciel poprzedni był ciamajda to okolice wlewu oleju (pokrywa itd) bedą pobrudzone olejem, co może świadczyć o tym, że często dolewał... ile Tobie 2.0tfsi bierze oleju?
zabiello Posted November 4, 2016 Posted November 4, 2016 (edited) Sprawdź końcówki wydechu, jeśli są tłuste w środku to bierze olej, w zaawansowanym stadium olej potrafi kapać z końcówek. Jeśli silnik nie przepala oleju to będzie tylko zwykła SUCHA sadza. Edited November 4, 2016 by zabiello
Recommended Posts