jarekkaw Posted November 7, 2016 Posted November 7, 2016 (edited) Witam, pacjent: Audi A4 B7 2005r 3.0TDI 204km BKN. Chodzi o dwie sprawy, 1. Czujnik temperatury silnika zatrzymał się i nic nie pokazuje. Czasami wskoczy na 60c i na tym koniec. 3 miesiące temu wymieniany był termostat bo wtedy temperatura silnika skakała 70-90. Teraz stawiam na czujnik 06A919501A. Wyposażyłem się w nowy ale mam duży problem, nie potrafię zlokalizować go w silniku. Może posiada ktoś schemat, zdjęcie lub po prostu wie gdzie on jest? 2. Świece żarowe. Padły. Komputer u mechanika pokazał kilka uszkodzonych i rzeczywiście po ostatnich spadkach temperatur przy odpalaniu silnika wpada w mocne drgania. Czy ma ktoś doświadczenie w wymianie świec ? Co prawda zlokalizowałem je ale chyba bez demontażu metalowych elementów doprowadzających paliwo do wtrysków się nie odbędzie ? Dzięki za pomoc Edited November 7, 2016 by jarekkaw
dziii Posted November 10, 2016 Posted November 10, 2016 Drgania pod odpaleniu auta masz tylko w pierwszych sekundach od startu silnika czy problem drgań pozostaje przez dłuższy okres czasu po odpaleniu auta ? obroty na obrotomierzu pozostają stałe czy delikatnie podskakują ?
jarekkaw Posted November 11, 2016 Author Posted November 11, 2016 Drgania pod odpaleniu auta masz tylko w pierwszych sekundach od startu silnika czy problem drgań pozostaje przez dłuższy okres czasu po odpaleniu auta ? obroty na obrotomierzu pozostają stałe czy delikatnie podskakują ? Pierwsze sekundy po odpaleniu, około 5s następnie praca się wyrównuje. Podczas drgań obroty podwyższają się delikatnie ponad normę.
tomekhxc Posted November 13, 2016 Posted November 13, 2016 tu szukaj czujnika , wtyczka dwupinowa z kabelkami ciasno tam ale dasz rade
Dawid Wątroba Posted November 13, 2016 Posted November 13, 2016 Kolego do wykrecenia świec z tylu ja osobiście odkrecalem tylko nastawniki klap kolektorów. I dojście było bajka Wyslane z mojego LG G4 przy uzyciu Tapatalka
Recommended Posts