Jump to content
IGNORED

Świece żarowe oraz czujnik temperatury silnika

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam,

pacjent: Audi A4 B7 2005r 3.0TDI 204km BKN.

Chodzi o dwie sprawy,

1. Czujnik temperatury silnika zatrzymał się i nic nie pokazuje. Czasami wskoczy na 60c i na tym koniec. 3 miesiące temu wymieniany był termostat bo wtedy temperatura silnika skakała 70-90. Teraz stawiam na czujnik 06A919501A.

Wyposażyłem się w nowy ale mam duży problem, nie potrafię zlokalizować go w silniku. Może posiada ktoś schemat, zdjęcie lub po prostu wie gdzie on jest?

2. Świece żarowe. Padły. Komputer u mechanika pokazał kilka uszkodzonych i rzeczywiście po ostatnich spadkach temperatur przy odpalaniu silnika wpada w mocne drgania. Czy ma ktoś doświadczenie w wymianie świec ? Co prawda zlokalizowałem je ale chyba bez demontażu metalowych elementów doprowadzających paliwo do wtrysków się nie odbędzie ?

Dzięki za pomoc

Edited by jarekkaw
Posted

Drgania pod odpaleniu auta masz tylko w pierwszych sekundach od startu silnika czy problem drgań pozostaje przez dłuższy okres czasu po odpaleniu auta ? obroty na obrotomierzu pozostają stałe czy delikatnie podskakują ?

Posted

Drgania pod odpaleniu auta masz tylko w pierwszych sekundach od startu silnika czy problem drgań pozostaje przez dłuższy okres czasu po odpaleniu auta ? obroty na obrotomierzu pozostają stałe czy delikatnie podskakują ?

Pierwsze sekundy po odpaleniu, około 5s następnie praca się wyrównuje. Podczas drgań obroty podwyższają się delikatnie ponad normę.

Posted

tu szukaj czujnika , wtyczka dwupinowa z kabelkami ciasno tam ale dasz rade

4b76ch6q.jpg

Posted

Kolego do wykrecenia świec z tylu ja osobiście odkrecalem tylko nastawniki klap kolektorów. I dojście było bajka :)

Wyslane z mojego LG G4 przy uzyciu Tapatalka