Audikomaniak Posted November 13, 2016 Posted November 13, 2016 Witam kupiłem pod swapa silnik 1.8T AEB i postanowiłem zrobic jego remont. Po zdjeciu czujnika wałka rozrządu ukazalo mi sie to co na zdjeciach. Czym to mogło zostac spowodowane? Ktoś coś pomoże?
--Rafcio-- Posted November 18, 2016 Posted November 18, 2016 Z uszczelniacza ciekło albo jeszcze z takiego elementu między miedzy głowicą a deklem z przodu.
Audikomaniak Posted November 19, 2016 Author Posted November 19, 2016 Bo mi chodzi głownie o pogięta ta blaszke na walku rozrzadu co jest na zdjeciu w jaki sposob moglo to tak sie uszkodzic i to wszystko posypac ?
Audikomaniak Posted March 11, 2017 Author Posted March 11, 2017 ktos cos bo jestem ciagle w trakcie remontu silnika i nie chciał bym na koniec jakis niespodzianek
Adrian1727 Posted March 11, 2017 Posted March 11, 2017 44 minuty temu, Audikomaniak napisał: ktos cos bo jestem ciagle w trakcie remontu silnika i nie chciał bym na koniec jakis niespodzianek Jak nie chcesz niespodzianek to ją wymień, nie powinna być pogięta, wpisz sobie w google grafika "wałek rozrządu 1.8t AEB" i będziesz widział jak ta blaszka powinna prawidłowo wyglądać. Ciężko powiedzieć czemu jest uszkodzona, wygląda jakby ktoś jej pomógł się pogiąć, bo dziwne żeby czujnik ją tak "załatwił":D:D Przykładowy link ze zdjęciem blaszki poniżej: https://www.google.pl/search?q=wałek+rozrządu+1.8t+aeb&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjEzZrqv8_SAhWJPZoKHXoUDgQQ_AUIBigB&biw=1242&bih=580#imgrc=vPtbfDwyd7qtDM:
Recommended Posts