Audikomaniak Opublikowano 13 Listopada 2016 Opublikowano 13 Listopada 2016 Witam kupiłem pod swapa silnik 1.8T AEB i postanowiłem zrobic jego remont. Po zdjeciu czujnika wałka rozrządu ukazalo mi sie to co na zdjeciach. Czym to mogło zostac spowodowane? Ktoś coś pomoże?
--Rafcio-- Opublikowano 18 Listopada 2016 Opublikowano 18 Listopada 2016 Z uszczelniacza ciekło albo jeszcze z takiego elementu między miedzy głowicą a deklem z przodu.
Audikomaniak Opublikowano 19 Listopada 2016 Autor Opublikowano 19 Listopada 2016 Bo mi chodzi głownie o pogięta ta blaszke na walku rozrzadu co jest na zdjeciu w jaki sposob moglo to tak sie uszkodzic i to wszystko posypac ?
Audikomaniak Opublikowano 11 Marca 2017 Autor Opublikowano 11 Marca 2017 ktos cos bo jestem ciagle w trakcie remontu silnika i nie chciał bym na koniec jakis niespodzianek
Adrian1727 Opublikowano 11 Marca 2017 Opublikowano 11 Marca 2017 44 minuty temu, Audikomaniak napisał: ktos cos bo jestem ciagle w trakcie remontu silnika i nie chciał bym na koniec jakis niespodzianek Jak nie chcesz niespodzianek to ją wymień, nie powinna być pogięta, wpisz sobie w google grafika "wałek rozrządu 1.8t AEB" i będziesz widział jak ta blaszka powinna prawidłowo wyglądać. Ciężko powiedzieć czemu jest uszkodzona, wygląda jakby ktoś jej pomógł się pogiąć, bo dziwne żeby czujnik ją tak "załatwił":D:D Przykładowy link ze zdjęciem blaszki poniżej: https://www.google.pl/search?q=wałek+rozrządu+1.8t+aeb&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjEzZrqv8_SAhWJPZoKHXoUDgQQ_AUIBigB&biw=1242&bih=580#imgrc=vPtbfDwyd7qtDM:
Rekomendowane odpowiedzi