Buliiveco Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Witam Wszystkich Piszę ponieważ mam dziwny problem z ABS em.A więc: podczas ostatniej fazy hamowania przy suchej nawierzchni gdy samochód się toczy załącza mi się Abs. Dodam że wymianiłem tarcze z klockami z tyłu na jakies zamienniki.Czy może to mieć coś wspólnego, ktoś coś? Z góry dziękuje.
car_diag_cork Posted November 14, 2016 Posted November 14, 2016 Może brudne czujniki abs. Miałem ostatnio to samo w vw. Wyczyściłem czujniki i objaw zniknął.
Buliiveco Posted November 14, 2016 Author Posted November 14, 2016 Tarcze wymieniłeś z koronkami? Tak tarcze były z koronkami.Coś mi się o uszy obiło o dystansie miedzy czujnikiem a koronką że musi być odpowiednia przerwa. Czy taka wersja byłaby możliwa? Może brudne czujniki abs. Miałem ostatnio to samo w vw. Wyczyściłem czujniki i objaw zniknął. A jak je przeczyscic jakies specjalne sposoby czy zwykłą szmatą poprotu.
maciucha512 Posted November 15, 2016 Posted November 15, 2016 A jak je przeczyscic jakies specjalne sposoby czy zwykłą szmatą poprotu. Wysuń czujnik lekko nim kręcąc, jest magnetyczny więc trochę opiłków się odłoży - wyczyść szmatką, potem włóż na miejsce, najlepiej koło w górze, dopchnij do końca i delkatnie wysuwaj aż przestanie szurać, ot cała filozofia
Recommended Posts