Gość młody Opublikowano 23 Lutego 2007 Opublikowano 23 Lutego 2007 witam , od kiedy posiadam mam problem z temperaturą silnika , strasznie powoli sie nagrzewa, w mieście osiąga max 75st , natomiast poza miastem spada do ok 65st . Ponadto 10 litrów benzyny starcza mi na przejechanie w miescie 80 - 85 km ( jezdże ostanio wyjatkowo spokojnie , nie przekraczam 2,5 tys obrotów ) . Mój dylemat polega na tym,że nie wiem co pierwsze wymienić , wszystkie objawy , przedewszystkim wysokie spalanie i wskazania licznika identyczne ze wskazaniami temperatury na 51 kanale klimatronika ( na 49 mam wartość 0 ) wskazują na termostat i niebyłoby problemu gdyby nie fakt że podpinajac auto pod vaga 4 miesiace temu wyskoczył jakiś bład czujnika temperatury, teraz nistety nie mam dostępu do vaga Co zrobilibyście na moim miejscu ? Czy ktos się orientuje czy do a4 1,6 bedzie pasował termostat od golfa IV TDI ?
areckid Opublikowano 23 Lutego 2007 Opublikowano 23 Lutego 2007 Stawiam na termostat. Proponuje http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=6707 cena jest ok.
Gość Kaziu_Wichura Opublikowano 23 Lutego 2007 Opublikowano 23 Lutego 2007 Czy ktos się orientuje czy do a4 1,6 bedzie pasował termostat od golfa IV TDI ? porównaj kody będziesz wiedział. Stawiam na termostat. PS. kolego o czujnikach i termostatach było tysiąc tematów. Szukanie nie boli.
pre_pl Opublikowano 23 Lutego 2007 Opublikowano 23 Lutego 2007 kolego o czujnikach i termostatach było tysiąc tematów. może nie tematów, ale postów to było pewno tyle ile napisałeś, jest wręcz encyklopedia. Dlatego zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi