Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B6] jakie dystanse

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam felgi w rozmiarach 7.5jx17 h2 et albo 35 albo 45, strasznie trudno bylo odczytac ale chyba oryginalnie jest 45 oraz opony 225/45 17.

Chcialbym zarzucić dystanse na przod i tył do mojej a4 b6 2004 1.8t.

Jakie mozna dac maks na przód i tyl zeby kolo nie ocieralo??

Warto dac na tyl wiecej niz na przod?? Jezeli tak to jakie sa najlepsze proporcje.

Chce kupić dystanse przelotowe i dluzsze sruby.

Zawieszenie ori.

Pozdrawiam

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Ktos podpowie?

Opublikowano

Zmierz sobie ile możesz dać, to nic trudnego.

Opublikowano
  • Autor

Tak, tylko mam juz zarzucone kola z zimowkami a kupiłem troche duze et i wrzuculbym przy okazji te dystanse teraz. Dlatego chcialbym dobrac odpowiednie rozmiary zeby pozniej nie plakac :pp

Opublikowano

Tak, tylko mam juz zarzucone kola z zimowkami a kupiłem troche duze et i wrzuculbym przy okazji te dystanse teraz. Dlatego chcialbym dobrac odpowiednie rozmiary zeby pozniej nie plakac :pp

Oglądałeś ten filmik co afroo zapodał ?

Ciężko jest wziąć kawałek kija i miarkę ? Liczysz że ktoś Ci poda gotowe wymiary. Więcej czasu ci zajeło napisanie tego posta niż byś sobie sam pomierzył.

Edytowane przez slimok

Opublikowano
  • Autor

Kolego nie rozumiem Twojego zażenowania :/ wyrazilem w poscie jasno ze głównymi kołami do ktorych te dystanse miałyby byc zalozone to sa letnie ktore mam zdjete. Teraz mam zimowki na felgach z et50, złe kupiłem ale już za pozno żeby oddac wiec byn przy okazji zalozyl teraz. Wiec nie moge sciagnac wymiarow bo jak juz wspomnialem tamte kola sa w piwnicy!;) jakby bylo inaczej to juz dawno bym sobie wymiary ściągnął ;)

Opublikowano

Wiec nie moge sciagnac wymiarow bo jak juz wspomnialem tamte kola sa w piwnicy!

Ja dalej nie rozumiem w czym masz problem :facepalm:

Taki jesteś leniwy że nie chce się przynieść koła z piwnicy i podmienic na chwilę :facepalm:. To jest 10 min roboty :kox:

ps. Masz troszkę pecha bo się wyładowałem akurat na Tobie. Coraz więcej osób jest na forum które są strasznie leniwe i nie potrafią troszeczkę pomyśleś.

Wolą pisać bezsensownie posty niż iść do swojego auta i troszkę ruszyć mózgownicą.

Opublikowano
  • Autor

W tym problem ze mam kola tak schowane u znajomego w pownicy, ze tam nawet sie nie wejdzie bo sa zastawione ladnie. Dlatego wolalem zapytac :)

I nie, nie jestem leniwy bo dawno znalazłem na internecie jak sobie zmierzyc tylko jak mowilem nie mialem tych kol na aucie

Opublikowano

W tym problem ze mam kola tak schowane u znajomego w pownicy, ze tam nawet sie nie wejdzie bo sa zastawione ladnie. Dlatego wolalem zapytac

Ha , noo wytłumaczyłeś się :kox:

Jeżeli nie jesteś leniwy , to na bank przeczytałeś wszystkie tematy na forum związane z dystansami :grin: i na bank jest tam roziązanie Twojego problemu. Nie rozumiem więc , po co założyłeś ten temat :huh:

Opublikowano
  • Autor

Nie udalo mi sie znaleźć z tymi wymiarami co podalem :pp

Opublikowano
7.5jx17 h2 et albo 35 albo 45

Ori felgi przy tej szerokości posiadają zazwyczaj et43 ale to masz musowo do sprawdzenia żeby cokolwiek dalej myśleć. W tym wypadku możesz dać na tył max po 20mm, przód dał bym nie więcej niż 10mm.

Odłóż sobie lepiej te manewry z dystansami do kół letnich na wiosnę kiedy wyciągniesz koła z piwnicy, umyjesz, przymierzysz i upewnisz się jaką grubość potrzebujesz.

Opublikowano
  • Autor

Na 100% et byla widoczna 5. A przed nia cyfra nie byla i to na kazdej feldze :// wiec zakladam ze bedzie to 45. Jakbym dal 15mm na przod a 20mm na tyl to mysle ze bedzie ok. A jak nie to moze najlepsza opcja bedzie w takim razie poczekać az sie zima skonczy [emoji14] dobra dzieki. Temat do zamknięcia