Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

AEB Problem Odpalanie na zimnym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z moją furką otóż ma problem przy odpalaniu dzieje się to co na filmiku:

Powoli zaczyna mi brakować pomysłów co może być grane na ten moment zmieniłem : czujnik temperatury na ori , świeczki , podmieniłem aku ,zakręcałem gaz przy butli jak i również odpinałem wtyczkę od przepływki . Dodam że dzieje się tak tylko na zimnym i przeważnie po odpaleniu gaśnie po czym jak odpalę 2 lub 3 raz to objawy są tj obroty falują nie mniej jednak silnik już nie zgaśnie . Dodam że mam szarpanie ( delikatne) jak od 1000 obrotów na 2 lub 3 biegu wcisnę pedał w podłogę . Błędów Vag nie pokazał . Prosiłbym o pomoc .

Opublikowano

cisnienie na listwie do sprawdzenia

Opublikowano
  • Autor

Zapomniałem dodać że ciśnienie było sprawdzane i jest w porządku filterek paliwa też wymieniowy , dodam jeszcze że kiedy obroty tak falują to silnikiem rzuca jak głupim i mam wrażenie że pali na 3 gary.

Opublikowano

A co z przepustnicą, odmą?

Opublikowano
  • Autor

Odma jest cała , odnośnie przepustnicy z jakiś miesiąc temu ją czyściłem i co jak co ale nie mogłem zrobić adaptacji tj ani vagiem ani kluczykiem z racji tego że na vagu po prostu w wejściu w grupę 098 adaptacja nie rusza ciągle pisze adp error i to się zmienić nie chce ani odpinając aku ani resetując .

Opublikowano

ERROR wyskakuje jak masz włączony silnik, robiłeś adaptację przy samym zapłonie ?

Opublikowano
  • Autor

Adaptacje robiłem tylko i wyłącznie na zapłonie nigdy nie robiłem na odpalonym silniku . W Vagu adaptacja nie chce ruszyć w ogóle ciągle adp error .

Opublikowano

Ty masz elektryczną przepustnicę czy na linkę?

http://www.vcds.pl/index.php?mod=site&id=9

Masz link, odnajdź swoją przepustnicę i zobacz czy na dobrym kanale robiłeś.

Edytowane przez k232

Opublikowano
  • Autor

Aeb mam na linkę przepustnice i ten tekst widziałem wiele razy i kombinowałem z każdym i za każdym razem nic nie rusza niestety .

Opublikowano

Jak się nie da zrobić adaptacji to coś nie tak z przepustnicą..

Opublikowano
  • Autor

Pojechałem dzisiaj na szrot wziąłem inna przepustnice zrobiłem adaptacje przeszła bez problemu wyskoczyło że ok , teraz tylko muszę czekać na wyniki do rana i dam znać czy pomogło czy nie :)

Opublikowano

No ja też czekam na info :D

Opublikowano
  • Autor

I problem rozwiązany dzisiaj rano pali jak złoto winna przepustnica :) Dzięki za pomoc temat do zamknięcia ;)