Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Plama oleju pod autem, Turbo?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam problem - po każdym dniu jazdy kiedy zostawię auto w garażu do rana pojawia się plama oleju wielkości ok 5 cm. Jeśli chodzi o turbinkę to auto chodzi idealnie, nie słabnie, nie włącza się tryb awaryjny. Nie dymi czyli olej nie idzie w wydech. W dolocie mam śladowe ilości oleju ale to chyba normalne jeśli chodzi o te modele. Na bagnecie po zrobieniu 6 tys km ubyło pół miarki pomiędzy min a max czyli bardzo nie wiele. Dodam, że na pewno olej nie cieknie z uszczelniacza na wale z tyłu.

Jak ktoś ma jakieś sugestie to proszę o pomoc :)

Edytowane przez Lajon

Opublikowano

Jaka skrzynia?

Opublikowano
  • Autor

manual, 6 bieg

Edytowane przez Lajon

Opublikowano

Chodziło czy automat.

Trudno powiedzieć, znając życie trzeba umyć spód jeśli bardzo brudny i zobaczyć gdzie cieknie.

Opublikowano

Wjedź na tunel, ściągasz osłony i szukasz. U mnie był banał. Poprzedni właściciel wymieniał rozrusznik i mechanik nie dokręcił stalowego węża powrotnego z turbinki i olej się ładnie sączył. Klucz 22, dokręcenie i jest gudi. Druga sprawa ciekło mi z pokrywy zaworów, 50zł uszczelka + benzyna + patyczki do uszu do wyczyszczenia wszystkich rowków, dokręcenie 10Nm i problem solved! :)

Opublikowano
  • Autor

Wjedź na tunel, ściągasz osłony i szukasz. U mnie był banał. Poprzedni właściciel wymieniał rozrusznik i mechanik nie dokręcił stalowego węża powrotnego z turbinki i olej się ładnie sączył. Klucz 22, dokręcenie i jest gudi. Druga sprawa ciekło mi z pokrywy zaworów, 50zł uszczelka + benzyna + patyczki do uszu do wyczyszczenia wszystkich rowków, dokręcenie 10Nm i problem solved! :)

Jutro się biorę za to. Też może być problem z niedokręconym wężem bo wiem, że poprzedni właściciel wymieniał sprzęgło a wiec też majstrował przy rozruszniku. Jak się coś wyjaśni to dam znać ;)

Dziś obejrzałem dokładnie wyciek i wygląda na to, że olej wydostaje się z okolicy uszczelki kol. wyd. tylko raczej chyba nie z pod tej uszczelki bo skąd tam może być olej?

Edytowane przez Lajon

Opublikowano

masz małe lusterko? zobacz czy spod pokrywy zaworów tam ładnie sobie nie ścieka

Opublikowano
  • Autor

Już wszystko jasne. Olej cieknie z uszczelki pod głowicą...

Opublikowano

:( smuteczek.