rolon Opublikowano 16 Grudnia 2016 Opublikowano 16 Grudnia 2016 Witam, zapaliła mi się kontrolka AIRBAG, VCDS wypluwa błąd 00655 czyli napinacz pasa. Sprawdziłem ten napinacz i kostkę przy nim i wszystko sprawne. Sprawdziłem też tą dużą kostkę która wchodzi do głównego modułu AIRBAG pod rączką ręcznego.Stawiam więc na uszkodzony przewód łączący moduł pod rączką hamulca ręcznego i napinacz pasa. Rozważam położenie dodatkowych dwóch przewodów od napinacza do modułu. Wstrzymuje mnie tylko to że nie wiem czy schemat który znalazłem w internecie oznaczający kable wchodzące do modułu jest pasujący do instalacji w moim samochodzie.Moje Audi A4 B6 2.0 ALT jest z 2001 roku a schemat jaki znalazłem jest od 2004 więc nie wiem czy schemat odzwierciedla to co mam w aucie.Czy ktoś może mi pomóc?tutaj dodaje schemat jaki znalazłem: http://zibiokaj.w.interiowo.pl/Poduszki_od_2004.jpg edit:Przydzwoniłem ciągłość kabli i jest połączenie miedzy nimi.. Więc jakaś przerwa musi być przed modułem pod rączką hamulca ręcznego. a wie ktoś czy jeśli wyrzuca błąd napinacza pasa to czy jest możliwe że moduł pod hamulcem ręcznego jest uszkodzony? albo inaczej,co może być uszkodzone jeśli wyrzuca błąd 00655 ???- napinacz - jest OK- kostka - jest OK- kable od kostki do modułu pod hamulcem ręcznym (j234) - są OKCZY COŚ JESZCZE MOŻE BYĆ USZKODZONE ??? możliwe że moduł pod rączką ręcznego został uszkodzony ?
Rekomendowane odpowiedzi