Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Brak mocy w A4 B8 2.0TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Czy ktoś może wiedziec co może oznaczać namalowany markerem znak X na czujniku turbiny? Nie wiem jak sie dokladnie nazywa ten czujnik ale są tam podpięte kable .

• 6 lat później...
Opublikowano
W dniu 21.12.2016 o 12:49, wiciu6 napisał(a):

Witam, Kupilem B8 105 KW z pompą wysokiego ciśnienia do roboty. Po regeneracji pompy, sprawdzeniu wtryskiwaczy , wymiany pompki paliwa i czyszczeniu ukladu przyszedł czas na testy.

Jak się okazało auto jak dla mnie nie miało swojej dynamiki i mocy. Pojechałem więc na hamownie i ku zdziwieniu otrzymałem 126KM i około 280 NM. Firma w której to robiłem zajmuję się również Chipowaniem i powiedzieli że mogą wgrać program i sprawdzić czy będzie wzrost . Po wgraniu wyszla mi "seria" 142km i 325NM.

Teraz jest pytanie czy możecie podpowiedzieć gdzie szukać reszty mocy auta.

Jak się okazało po powrocie znalazłem 2 duże opiłki okolo 2mm w filterku pompy wtryskowej. Pompa została zwrócona na gwarancji i wymieniony wałek ( facet mowił że z opiłków w układzie po nie wyczyszczeniu ale serwis co robil to wszystko na moich oczach powiedział że nie ma nic ).

Po zlożeniu wszsytkiego w kupę i sprawdzeniu wtryskiwaczy auto nie zyskało na mocy w hamowni.

Po przejechaniu około 800 km zobaczyłem przepuszczane paliwo - prawdopodobnie przy pompie cisnienia ( okolice walka ). Pompę planuję wymontować po świętach dać jeszcze raz do naprawy innej firmie. ( Jaką polecacie do CP4 ? )

W między czasie zrobiłem jeszcze diagnostykę podczas jazdy w serwisie. Gościu powiedział że ciśnienie doładowania, przepływomierz , ciśnienie paliwa są ok.

Jeden błąd miał który wyskoczył to P1065.

Objawy które znalazłem jeszcze to:

- z rana czasem dużej pochodzi na 1000 obr. Sprawdzałem alternator ( 14.8 V za alternatorem ) i baterie ( 100% w MMI) są ok.

- lekko okopcona końcówka

Nie wiem za co się teraz zabrać zeby poszukać tej mocy. Napewno pompa będzie do wymiany ale nie wiem czy ona będzie skutkować tą różnicą

Gościu z Chipa powiedział że na tym programie ma być około 180KM i 400NM

Część kolego doszles dlaczego nie ma tej mocy bo ja mam to samo

Opublikowano
19 minut temu, Piotr23 napisał(a):

Część kolego doszles dlaczego nie ma tej mocy bo ja mam to samo

"Odgrzałeś kotleta " sprzed ponad 7 lat , kolega się logował w 2019 ostatnio więc rozwiązania ni ma.

Zapodaj auto scan to zobaczymy.