Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Centralny zamek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.Koledzy mam audi a4 b5 1.9tdi 95rok i interesuje mnie czy dało by radę jakoś założyć otwieranie centralnego z pilota ,pewnie trzeba by kupić jakiś moduł ale gdzie go wstawic ,czy da to rade wogule ,dodaję że u mnie jest centralny orginalny pneumatyczny .

Opublikowano

Da radę. Sam czegoś takiego używam. Kupujesz na allegro byle jaką centralkę z pilotem (cena do 100zł) i podpinasz ją według schematu w bagażniku pod kierunki oraz pompkę od centralnego. Łatwizna.

Opublikowano
  • Autor

Z góry dziękuję kolego a podeslal byś jakoś link do tego samego co ty masz albo podobne i powiedział co tam dalej robić

Opublikowano

Z góry dziękuję kolego a podeslal byś jakoś link do tego samego co ty masz albo podobne i powiedział co tam dalej robić

Witam kolego, poniżej masz link podczepienia sterownika centralnego zamka od A do Z ze zdjęciami, nie jest trudne założenie na pewno sam sobie poradzisz. Pozdrawiam

LINK: https://a4-klub.pl/index.php?/topic/43965-all-b5-podlaczenie-sterownika-centralnego-zamka-opis-i-zdjecia/?/topic/43965-all-b5-podlaczenie-sterownika-centralnego-zamka-opis-i-zdjecia/

Opublikowano
  • Autor

Witam kolego, poniżej masz link podczepienia sterownika centralnego zamka od A do Z ze zdjęciami, nie jest trudne założenie na pewno sam sobie poradzisz. Pozdrawiam

LINK: https://a4-klub.pl/index.php?/topic/43965-all-b5-podlaczenie-sterownika-centralnego-zamka-opis-i-zdjecia/?/topic/43965-all-b5-podlaczenie-sterownika-centralnego-zamka-opis-i-zdjecia/

Kolego a podesłał byś mi link do sterownika tego co ty masz ? Z góry dziękuje.

Opublikowano

Kolego niestety konkretnego sterownika ci nie polecę ale podam ci link, kolega kupił kilka lat temu ten sam sterownik co ja kupiłem kilka tygodni temu i niby to samo oznaczenie wszystko okej a jednak różnią się kablami, kolega ma 2 kable kierunków a ja dostałem sterownik z jednym kablem kierunków (choć w opisie pisało że są 2 kabelki kierunków i będę dzwonił do sprzedającego) i mam problem z połączeniem bo audi ma 2 kabelki kierunków i nie wiem jak podłączyć żeby podczas otwierania/zamykania świeciły 2 kierunki (prawy/lewy). Także podam ci link ale to nie jest pewne może ktoś inny doradzi ci sprawdzony sterownik a jak nie to poszukaj na allegro samemu poczytaj komentarze, opisy do jakich aut (też podam ci przykładowy którego nie posiadam) i sprawdzisz sobie. Pozdrawiam.

LINK MOJEGO STEROWNIKA : http://allegro.pl/sterownik-bx50-zamka-metal-klapa-migacze-promocja-i5158830542.html

LINK DO PRZYKŁADOWEGO STEROWNIKA : http://allegro.pl/sterownik-audi-80-100-a2-a3-a4-a6-a8-dioda-i5221841613.html

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie

Kolego niestety konkretnego sterownika ci nie polecę ale podam ci link, kolega kupił kilka lat temu ten sam sterownik co ja kupiłem kilka tygodni temu i niby to samo oznaczenie wszystko okej a jednak różnią się kablami, kolega ma 2 kable kierunków a ja dostałem sterownik z jednym kablem kierunków (choć w opisie pisało że są 2 kabelki kierunków i będę dzwonił do sprzedającego) i mam problem z połączeniem bo audi ma 2 kabelki kierunków i nie wiem jak podłączyć żeby podczas otwierania/zamykania świeciły 2 kierunki (prawy/lewy). Także podam ci link ale to nie jest pewne może ktoś inny doradzi ci sprawdzony sterownik a jak nie to poszukaj na allegro samemu poczytaj komentarze, opisy do jakich aut (też podam ci przykładowy którego nie posiadam) i sprawdzisz sobie. Pozdrawiam.

LINK MOJEGO STEROWNIKA : http://allegro.pl/sterownik-bx50-zamka-metal-klapa-migacze-promocja-i5158830542.html

LINK DO PRZYKŁADOWEGO STEROWNIKA : http://allegro.pl/sterownik-audi-80-100-a2-a3-a4-a6-a8-dioda-i5221841613.html

kolego ,dużo mi pomogłeś dam znać z efektów końcowych.Za parę dni.
Opublikowano

kolego ,dużo mi pomogłeś dam znać z efektów końcowych.Za parę dni.

Kolego, u mnie okazało się że sterownika nie muszę zmieniać pytałem tutaj na forum i można bez problemu połączyć 2 kierunki z 1 kablem centralki specjalnymi diodami za (2,50) także nie będę musiał się bawić ze sklepem i podłączę bez problemu. W takiej sytuacji mogę polecić ci jednak ten mój sprawdzony sterownik może trafisz na 2 kabelki od kierunków jak mój kolega a jak nie to będziesz mógł dorobić z diodami. Pozdrawiam i czekam na efekty końcowe ;)

Opublikowano
  • Autor

Panowie więc tak zdarzyła mi się okazja i odkupilem moduł zamka centralnego z pilota od kolegi z rozbitego auta i teraz nwm jak to podłączyć ,bo chcę go podłączyć w bagazniku i tak z mojego modułu wychodzą2 białe kable monusowe które dają prąd tylko przy naciśnięciu przycisków czyli są one od otwierania i zamykania ,następny to brązowy jest na nim w momencie naciśnięcia przycisku prąd ale plusowy no i dodatkowo 2 jeszcze +i- no to to wiadomo .Pomoże mi ktoś????

Opublikowano

Panowie więc tak zdarzyła mi się okazja i odkupilem moduł zamka centralnego z pilota od kolegi z rozbitego auta i teraz nwm jak to podłączyć ,bo chcę go podłączyć w bagazniku i tak z mojego modułu wychodzą2 białe kable monusowe które dają prąd tylko przy naciśnięciu przycisków czyli są one od otwierania i zamykania ,następny to brązowy jest na nim w momencie naciśnięcia przycisku prąd ale plusowy no i dodatkowo 2 jeszcze +i- no to to wiadomo .Pomoże mi ktoś????

Ciężka sprawa sam osobiście nie pomogę, musiałbym widzieć wszystko sprawdzić który kabelek od pompki czemu służy i krok po kroku dało by się zrobić, większość sterowników zawsze się montuje pod kierownicą kierowcy w kabelkach i tam jest wszystko od a do z podane. A czy sterownik będzie pod kierownicą czy w bagażniku to i tak nic nie zmieni, nie będzie ci przeszkadzał więc myślę że będzie dobrym rozwiązaniem zamontować sterownik zgodnie z instrukcją którą koledze podałem linkiem wyżej i centralny będzie śmigał. Pozdrawiam ;)

Opublikowano
  • Autor

Yhym no to dobrze kolego dostosuje się do twoich wskazówek i zamontuje go pod kierownicą ,zabieram się do roboty .

Kolego Adranie bardzo ,serdecznie pozdrawiam i dziękuję .Dostosowałem się do twojej instrukcji i wszystko smiga jak należy U mnie też był jeden kabelek do kierunków to zamontowałem dwie diody prostownicze które kiedyś kupiłem do prostownika i mi zostały i jest ok Z plusem miałem łatwiej ponieważ miałem wcześniej puszczony kabel do tuby i się do niego podpiołem.Jeszcze kabel od anteny miałem za krótki ale go przedłużyłem i wystawiłem tak jak ty miałeś i zasięg jest super .Pozdrawiam jeszcze raz .