Jacek31 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Witam mam problem w Audi a4b5 97r 1.9 tdi silnik 1Z wcześniej miałem problem z piątym biegiem bo nie chciał wejść ,ale okazało się że łapa od poduszki przy skrzyni była luźna (z piątką już jest wszystko ok ) teraz jest problem z trzecim biegiem 1 bieg ok 2 bieg ok 3 normalnie wejdzie 4 też ok 5 ok problem jest z redukcją z 4 biegu na 3 ,,, nie idzie włączyć trójki trzeba na sprzęgle włączyć 2 i z dwójki trójka normalnie wchodzi poduszki wymienione skrzynia była wymieniana przez poprzedniego właściciela z 2 lata temu
andrew_a4 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Podpowiem moze to co mi pisali.. sprawdź jak z olejem w skrzyni czy nie masz wyciekow ewentualnie może wodziki.. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Jacek31 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2016 Podpowiem moze to co mi pisali.. sprawdź jak z olejem w skrzyni czy nie masz wyciekow ewentualnie może wodziki.. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Próbowałem odkręcić korek w skrzyni ten na imbus ale ani drgnie olej jest bo przy odkręceniu czujnika prędkości go widac Przy rozpędzaniu samochodu jest wszystko ok , lecz nie można zredukować na 3
Jacek31 Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Opublikowano 5 Lutego 2017 zmieniłem skrzynię biegów ,,, trójka już wcale nie wchodziła miałem skrzynie o oznaczeniu DUK a wstawiłem DHF podeszła bez problemu
Rekomendowane odpowiedzi