Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Glixol R czy można dolać do 2.0 benz ALT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy jak w temacie. Jestem poza miejscem gdzie będę robił za tydzień rozrząd. Mam wyciek płynu, nie chcę na darmo "wylewać" kasy na ori płyn, czy na dolewkę mogę kupić Glixol R (Organika), na opakowaniu napisane, że spełnia normy VW PN-C-40007 I ASTM 3306. Muszę jakoś doczekać do weekendu i mam nadzieję, że 4 litry starczy na dolewki. Ostatnio w zbiorniczku było ledwo na dnie-ogrzewanie już nie działało i jak do sklepu dojeżdżałem wskazówka już szła do 110 stopni-nie weszła na czerwone pole-odpuściłem gaz, potoczyłem się na luzie i stanęła na 90...Mam nadzieję, że nie przegrzałem nic, trwało to nie dłużej niż 1 minutę, potem jakoś się doturlałem do postoju nie przekraczając 90 stopni na wskaźniku temp. W aucie jest LPG.

Opublikowano

Jak nie było wody to trzeba było wody nawet nalać (najbliższy sklep i woda niegazowana). Możesz lać. Potem tylko zmień cały płyn na jakiś porządny.

Opublikowano
  • Autor

A jak mrozy przyjdą...? Wole płyn do -35 jest, 31 zyli za 4 litry i jakoś doczekam, ale czy nie skrzywdzę silnika...?

Opublikowano

Jak nie masz płynu to ja bym nasikał tam, żeby tylko silnika nie zagotować. Potem oczywiście to co tam jest trzeba spuścić i wlać płyn dobry.