Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Szarpanie automatu tiptronic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie ponieważ nie znalazłem nic na forum ani na google dlatego piszę tutaj.

od niedawna mam a4 b5 2.5 v6 tiptronic kupiłem niedrogo bo wałki sidały. Silnik naprawiony tzn wałki odma itd wszystko ładnie chodziło ale po jakimś czasie zauważyłem ze jak trochę się pojeździ to przy zmianie biegów głównie jak ma zrzucić bieg z 4 na 3 i wrzucić z 4 na 5 i na samej piątce zaczyna szarpac, takie krótkie szybkie szarpnięcia od 1 biegu do 3 jest wszystko ok. Byłem u typa od skrzyń sprawdził błędów brak zaadoptował skrzynię od nowa i na chwile jakby lepiej ale im więcej nim jeżdzę tym coraz mocniesze te szarpnięcia. Dodam jeszcze ze dzieje się tak tylko na D bo jak wrzucam na tipa to nieważne jak bym jechał to nic się nie dzieje nawet podczas gdy zaczyna szarpac wrzuce szybko tipa to przestaje. Wie ktoś co może byc problemem? miał ktoś coś podobnego? z góry dzieki za wypowiedzi.

Opublikowano

nie dowiesz się raczej tego bez rozebrania skrzyni bo przyczyn może być wiele...

być może szwankują zawory na sterowaniu

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pewnie zgodnie z polityką serwisową Audi olej w skrzyni nie był nigdy wymieniany... Obecna A4 kupiłem z Tiptronicem, który miał niecałe 200tys przejechane i ciągle fabryczny olej. Na dzień dobry trzeba było zrobić kapitalny remont skrzyni za 3500zł, bo samochód nie jeździł do tyłu :)