Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

245 czy 225?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
[mention=96533]krystian.gawin[/mention]
Jaka jest Twoja konkluzja ? Polecasz tą szerokość opony 225 ? Jeździłeś również na 245 ? Jakie są różnice wg Ciebie ?
Zakładam, że na polskie drogi trochę lepiej się będzie sprawować i nie będzie tak kiery z rąk wyrywało...a na minus dynamiczna jazdy, mniejsza stabilność w zakrętach...

Ja mam 225 przód i 245 tył.nie miałem nigdy założone 245 na przód bo bałem się o to że mogłyby trzeć.
Ale na 225p przód można zapier... na zakrętach bez problemu

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Że mogłyby trzeć w A5 rozmiar 245 ? Przecież to fabryczny rozmiar...

Rzutuje mi coś jeśli założyłbym 225 na przód i tył ?

Opublikowano

Ja mam a4 b8

Opublikowano

W a5 na pewno nie trą bo fabrycznie na 8.5 i et29 wychodza

Opublikowano

aha spok !

Opublikowano

53fc8a0502a6b22175ac52362f8f2cad.jpgbf6188215f11fcecfa365dad66709d80.jpg

Opublikowano

Dzieki za fote! Chyba iednak podbije na 235 , ale teraz pytanie czy isc w profil 40 czy 45, bo cos mnie sklania do 45[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

45

Zawartość dodana 1 minute later

Daj znać jak leży

Opublikowano

Dzieki za odpowiedz, w takim razie bede brac 235/45R18 bo fele mam rowniez od a5 18x8,5j et29

może jakimś cudem opanuję temat przez weekend i dam znać jak to wygląda - podrzucę foto. 

Edytowane przez Mr.Saint

Opublikowano
  • Autor

Czy przy takich kołach i takim et rant felgi nie będzie się uszkadzał jak opona jest równo z błotnikiem lub bardzo blisko rantu?  a5 18x8,5j et29. Przecież ten cały piach, błoto z koła idzie wprost na rant felgi i z biegiem czasu może lakier odpadać 

Edytowane przez Osta

Opublikowano

Lakier odpadac nie będzie a na ranty trzeba uważać,chociasz latem zjechałem z krazeznika i opona ochronila rant,zalewie kilka lekkich rys powstało

Opublikowano
  • Autor

Chodzi mi o krawędź błotnika. Czy lakier z błotnika odpadać nie będzie jak z opony będzie leciał prosto piach/kamyczki/błoto. 

Opublikowano
Chodzi mi o krawędź błotnika. Czy lakier z błotnika odpadać nie będzie jak z opony będzie leciał prosto piach/kamyczki/błoto. 

Z tego co sie orientowalem to nie jest to wychodzenie z kolem na linie z blotnikiem ale fakt - jest blisko.

Felgi z takim et moim zdaniem wygladaja w sam raz - widzialem po zdjeciach i bede to montowac u siebie.

Opublikowano
  • Autor

No i przez tą bliskość może rant błotnika delikatnie obrywać i po jakimś czasie odpada lakier/wychodzi rdza. Lepiej chyba wziąć większe et i ew dystans sobie samemu dopasować np 10mm albo 12mm. Wtedy będzie bezpieczniej. 

Opublikowano
No i przez tą bliskość może rant błotnika delikatnie obrywać i po jakimś czasie odpada lakier/wychodzi rdza. Lepiej chyba wziąć większe et i ew dystans sobie samemu dopasować np 10mm albo 12mm. Wtedy będzie bezpieczniej. 

W b7 mialem ustawione na styk i fakt przednie nadkola troche dostaly po rancie (pytanie czy za mojej kadencji czy wczesniej) ale z kolei tyl nienaruszony woec sam nie wiem.

Opublikowano
  • Autor

No o to mi chodziło właśnie :wink:

Opublikowano

Moja A4 B6 (której jeszcze osobiście nie widziałem nawet, ale czeka na mnie ;) ) ma 17calowe felgi S-Line i na nich zimówki 235/45.

Te felgi przerobię na zestaw letni, tylko pytanko jakie opony dobrać. Widziałem jakieś dyskusje, że lepiej 225, bo oszczędniej i bardziej komfortowo. Co myślicie? Letnie kupić identycznie, czy tak samo jako zimowe - 235/45? 

Tak wyglądają zimówki:

IMG_8743.JPG

Styl jazdy mam naprawdę bliski emeryckiemu, ale to jednak BEX + Q... :)

Opublikowano

225 :) w zupelnosci :) chyba ze idziesz na lans albo masz w okolicy dobre drogi to dawaj 235. :)

Opublikowano

Czyli 225. :) A jaki profil do tego? 45? Czy w takim przypadku 50?