Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[RS4 B7] Gwarancja na amortyzatory

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Byłem w tym tygodniu w ASO AUDI w Krakowie, chciałem żeby mi sprawdzili zawieszenie z przodu , bo czuje delikatne stuki na nierównościach. Auto ma przejechane 22 tys. więc nie wiele i 8 miesięcy eksploatacji. Mechanik się przejechał ze mną i rzeczywiście bardzo delikatne stuki usłyszał, oczywiście udawałem na początku greka , że ja się mało znam :twisted: . Dla mnie ewidentnie tylne tuleje wahaczy, które są notabene standartem w Audi i VW. Po pół godziny przyszedł do mnie mechanik i szef serwisu oznajmiając że w zawieszeniu nic złego nie widzą i winą za to obarczjaą amortyzatory. W duchu pomyślałem że super, wymienią nowe amory a i tak bedzie dalej stukać i bedą wymieniać kolejne części :twisted: Ale moja chwilowa radość się szybko skończyła jak sie dowiedziałem że za amory i wymianę muszę zapłacić :shock: bo nie podlegają gwarancji :shock: . Okazuje się że Audi ma gwarancję na amory pół roku lub 10 tys. km :idea: Jak to usłyszałem porzuciłem maskę klienta "greka" :mrgreen: i pytam czy jest to zapisane w książce gwarancyjnej , odpowiedź błyskawiczna kierownika , ze to element eksploatacyjny :shock: i nie podlega gwarancji, to ja na to że generalnie wszystko można podciągnąć pod pojęcie element eksploatacyjny, czyli klamkę do drzwi, lewarek skrzyni biegów, kierownicę , przełączniki, fotel kierowcy itd. Powiedziałem mu parę "słów do mikrofonu? co o tym sądze, i pytam go szczerze czy to wymysł importera Kulczyk Tradex czy AUDI AG i takie same prawa obowiązują w EU. Oczywiście na to pytanie nie umiał mi odpowiedzieć :sad: więc tylko mogę podejżewać że to wymysł importera :???: Jutro z ciekawości zadzwonie do serwisu na Słowacji, mam do nich bliżej jak do Krakowa i zobaczę co mi odpowiedzą, zadzwonie jeszcze do serwisu Audi we Wiedniu, bo też mam blisko , ale osobiście nie sądze żeby mi nie wymienili na gwarancji. Przykre jest to że człowiek ma auto za 400k, i ma płacić za amory po 22 tys. bo importer ma swoje wydzimisie i wprowadza swoje zasady :evil: Na koniec zapytałem szefa serwisu co będzie jak kupie te amory, zapłace i dalej bedzie stukać :idea: :?: A on na to że będziemy dalej szukać , ale żebym był dobrej myśli, szczerze to ręce mi opadły :evil: , aczkolwiek widział moje zdegustowanie i na koniec zaproponował że jeszcze raz w przyszłym tygodniu się dokładniej przyjrzą zawieszeniu, bo ja ich jeszcze raz utwierdzałem że to nie są amory .

Zadzwoniłem na drugi dzień do serwisu AUDI na słowacji w Popradzie, i gość mi mówi że mam na całe auta 2 lata gwarancji i amortyzatory podlegają gwarancji :mysli: i mnie serdecznie zaprasza, szczerze to nogi mi się ugieły, jak można tak w pręta walić :wallbash: Miał ktoś z Was taki problem z amorami i gwarancją ?

Opublikowano

z ciekawosci w którym ASO byłeś w Krakowie ? :mysli:

popytam sie u swoich źródeł jak to jest

Opublikowano
  • Autor

z ciekawosci w którym ASO byłeś w Krakowie ? :mysli:

popytam sie u swoich źródeł jak to jest

auto special

Opublikowano

o Specialu po Krakowie chodza róźne opinie :gwizdanie:

dowiem sie co i jak w Poniedziałek w drugim Krakowskim ASO :wink4:

Opublikowano
  • Autor

o Specialu po Krakowie chodza róźne opinie :gwizdanie:

dowiem sie co i jak w Poniedziałek w drugim Krakowskim ASO :wink4:

Będe wdzięczny, zapewne mówisz o Bełtowskim, osobiście znam Marcina ale nie chciałem mu d*py zawracać pierdołami, a byłem w północnej częsci Krakowa wiec podjechałem do auto speciala

Podobno wymysł 10tys. lub pół roku gwarancji na amory to sprawka AUDI a nie dealerów :gwizdanie:

Opublikowano

Podobno wymysł 10tys. lub pół roku gwarancji na amory to sprawka AUDI a nie dealerów

chyba Audi Kulczyk :wink4: bo skoro na Słowacji nie widza problemów :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

Podobno wymysł 10tys. lub pół roku gwarancji na amory to sprawka AUDI a nie dealerów

chyba Audi Kulczyk :wink4: bo skoro na Słowacji nie widza problemów :gwizdanie:

no właśnie to mnie najbardziej wkurza :embarrassed:

Opublikowano

hmmm zciekawiło mnie to strasznie :wink4:

tak jak pisałem w Poniedziałek zadzwonie i sie dowiem paru rzeczy na ten temat :naughty:

napewno dam info :wink4:

Opublikowano

z deka to dla mnie dziwne 10 tys na amortyzatory w audi ? to jakas kpina w takim samochodzie, to nowe produkty monroe badz sachs maja chyba rok lub 20 tys albo nawet 30 tys , jaka bym kazał soebi diagnoze na piśmie wystawic ! i pisac do producenta !

Opublikowano

popytałem i niestety ale gwarancja na amory w Polsce jest 6 miesięcy lub 10 tyś przebiegu chyba ze "wylały" wtedy to co innego....

Jesli Słowacja proponuje wymiane w ramach gwarancji to nic tylko jechac jak najpredzej aby sie nie rozmyślili :good:

Opublikowano

jak masz blisko na słowacje,to bym nigdy nie myślal o odwiedzeniu polskiego aso

Opublikowano

Niestety wielu producentów na Polskę ma inne warunki gwarancji na elementy takie jak amortyzatory, wszyscy wiedzą jakie mamy dziury. Nie ma to jak after market zawiasy z 12 lub 24 miesięczną gwarancją. A co do amortyzatorów w twoim RS to chyba jednak nie to, ja zmieniłem u siebie po 120000 praktycznie z czystej fanaberii bo mi za miękko pod siedzeniem było.

Pozdro

Opublikowano

hmmm

mając clio kiedys po 35 tys km jeden z amorków z tyłu sie wylał pojechałem i na gwaranancji bez gadania wymienili

Opublikowano

boberek, są firmy i firmy tak jak kobiety i kobiety, jedna nie da wcale a druga jak się zastanowi to jest szansa, to tak wskrócie :)

Opublikowano

boberek, są firmy i firmy tak jak kobiety i kobiety, jedna nie da wcale a druga jak się zastanowi to jest szansa, to tak wskrócie :)

:polew: :polew: :polew:

Opublikowano

carfit ty tutaj :shocked: - witamy!

ps: nie przejmuj sie mi tez cos stuka :naughty: