Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wakacje z 2-latkiem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy,

wielkimi krokami zbliża się czas urlopów, powoli chcę zaplanować wakacje dla mojej rodzinki. Czy ktoś z was może polecić mi jakieś miejsce za granicą (podróż tylko samolotem) ?  I o czym powinienem wiedzieć wybierając się na wczasy z dwuletnim dzieckiem? jakieś rabaty? promocje? problemy?

czekam na podpowiedzi.

Opublikowano
2 godziny temu, Kamillo5 napisał:

Koledzy,

wielkimi krokami zbliża się czas urlopów, powoli chcę zaplanować wakacje dla mojej rodzinki. Czy ktoś z was może polecić mi jakieś miejsce za granicą (podróż tylko samolotem) ?  I o czym powinienem wiedzieć wybierając się na wczasy z dwuletnim dzieckiem? jakieś rabaty? promocje? problemy?

czekam na podpowiedzi.

Byłem w maju na Korfu - polecono nam tą wyspę ze względu na idealne warunki dla dzieci ( wilgotność, temperatura ) Sentido Apollo Pallace polecam.. córa się wybawiła w basenach itp ;)

A oczym pamiętać.. , że jeśli do powrotu dziecko nie osiągnie 2 lat masz tak na prawdę za nie pare zł do zapłaty i siedzi u rodziców na kolanach w samolocie... u nas w podrózy tablet dał rade było bez wojny :) Nasz urlop był bez żadnych problemów , sensacji żołądkowych i innych przykrych rzeczy... :)  Jak masz jakieś jeszcze pytania to wal

Edytowane przez talib1990

Opublikowano
  • Autor

syn w marcu będzie kończył 2 lata, tak więc cenowo jak za dorosłego?w hotelu jakies powody do narzekań? jak daleko do plazy?

Opublikowano
21 minut temu, Kamillo5 napisał:

syn w marcu będzie kończył 2 lata, tak więc cenowo jak za dorosłego?w hotelu jakies powody do narzekań? jak daleko do plazy?

tak , wtedy już płaci się prawie jak za osobę dorosłą 

Plaża z 100 m ale nie leżeliśmy tam bo jak to Corfu plaża żwirowa....

Za to basen z zejściem od 0 cm był idealny dla bombla.. i dużo zieleni

Hotel ma 2 place zabaw, pokój zabaw z animatorem , czysty jeddzenie pyszne, obsługa wzorowa :)

ps. zaraz obok hotelu jest wypożyczalnia z a3 cabrio 1.4 tfsi s-tronic ;) , bierzesz na 1 dzien i objeżdżasz całą wyspę :) 

IMG_20160509_165826.jpg

WP_20160508_11_42_59_Pro.jpg

Opublikowano
  • Autor

wszystko swietnie wyglada jak piszesz. Pamietasz koszty wypozyczenia auta? jak sprawa z fotelikiem?

Opublikowano
wszystko swietnie wyglada jak piszesz. Pamietasz koszty wypozyczenia auta? jak sprawa z fotelikiem?

fotelik w cenie , auto potem zostawilismy w hotelu a kluczyki w recepcji, odebrali sobie sami [emoji4]

Co do kosztów zapytam żonę ale coś kojarze 70E za dobę .... z ubezpieczeniem beż żadnego zabezpieczenia finansowego z naszej strony... Corsa była za 25E ale w takim miejscu to wg. Mnie tylko cabrio [emoji6]

Zawartość dodana 4 minutes later najważniejsze jest dużo przestrzeeni... wokół każdego domku dużo zieleni.. drzewa cytrynowe , balkon albo mały tarasik.. dla rodzin idealnie 

Opublikowano

my mieliśmy podobny problem I wybór padł na Bułgarię, głównie z powodu krótkiego lotu

również będzie miała 2 latka i płacimy tylko za samolot , hotel jest za Free

do Bułgarii wracamy bo 3 lata temu byliśmy w hotelu Marina Palace tyle ze sami ...  cały kompleks składa się z kilku hoteli i wioski wakacyjnej 

Zawartość dodana 16 minutes later
16 godzin temu, talib1990 napisał:

Hotel ma 2 place zabaw, pokój zabaw z animatorem , czysty jeddzenie pyszne, obsługa wzorowa :)

ps. zaraz obok hotelu jest wypożyczalnia z a3 cabrio 1.4 tfsi s-tronic ;) , bierzesz na 1 dzien i objeżdżasz całą wyspę :) 

IMG_20160509_165826.jpg

a gdzie białe skarpetki ?

Opublikowano
4 godziny temu, Kazik123 napisał:

my mieliśmy podobny problem I wybór padł na Bułgarię, głównie z powodu krótkiego lotu

również będzie miała 2 latka i płacimy tylko za samolot , hotel jest za Free

do Bułgarii wracamy bo 3 lata temu byliśmy w hotelu Marina Palace tyle ze sami ...  cały kompleks składa się z kilku hoteli i wioski wakacyjnej 

Zawartość dodana 16 minutes later

a gdzie białe skarpetki ?

w sandałach chodziłem bo mi stopy spaliło dzień wcześniej :D 

Opublikowano
  • Autor

talib, Ty piszesz o przyszłych wakacjach?

z jakiego biura lecicie i jaka firma organizuje wycieczkę?

Opublikowano
4 godziny temu, Kamillo5 napisał:

talib, Ty piszesz o przyszłych wakacjach?

z jakiego biura lecicie i jaka firma organizuje wycieczkę?

o wakacjach które były 2016 rok ;)

Travelplanet.pl a organizator Itaka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Odnawiam temat jeśli chodzi o wakacje z małym dzieckiem?

Gdzie byliście i jaki kierunek polecacie a może wybraliśmy już jakieś miejsce na najbliższe wakacje?

nie jeździcie na wakacje z dziecmi?

Edytowane przez Kamillo5

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja bylem w tamtym roku z 8 mc synem na Krecie ( okolice Chanii, piekna wyspa )

A jutro lecimy na Costa Brava , za 2 tyg konczy 20 mc wiec jeszcze oplaty zerowe ;)

Generalnie znam osoby ktore lataja z maluchami na drugi koniec swiata, ja natomiast ukladam tak wczasy by wszyscy byli zadowoleni -

Krotki lot max 3h
Transfer z lotniska max 30 min
Plaza piaszczysta pod hotelem max 50 m odl
Kawalek miasta z promenada by bylo gdzie pospacerowac z dzieckiem

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

okres wakacji rozpoczęty na dobre.

Ponawiam temat

Opublikowano

Maja ma ponad 2.5 roku i za tydzień lecimy do Tunezji
http://m.r.pl/tunezja-wczasy/marabout jeśli chodzi o zjeżdżalnie w kilku aqua parkach zjeżdżała ze mną także będzie niezła zabawa na wakacjach ;)

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Dnia 27.06.2017 o 12:03, talib1990 napisał:

Maja ma ponad 2.5 roku i za tydzień lecimy do Tunezji
http://m.r.pl/tunezja-wczasy/marabout jeśli chodzi o zjeżdżalnie w kilku aqua parkach zjeżdżała ze mną także będzie niezła zabawa na wakacjach ;)

tunezja.jpg

Po prostu podziwiam :facepalm:

Pomija już fakt że, jest tam całkiem inna flora bakteryjna i dziecko 2.5 letnie przy zatruciu w tych temperaturach jest w stanie się odwodnić w kilka godzin... 

Opublikowano
Dnia 22.06.2017 o 22:36, Kamillo5 napisał:

okres wakacji rozpoczęty na dobre.

Ponawiam temat

Hiszpania jest bezpieczna z dzieckiem. Służba zdrowia na wysokim poziomie. 

Byłem na Kanarach z moim młodym do dwóch lat (8,12,16,23 miesięcy),  Chorwacja jest bezpieczna, Francja, Cypr, Włochy, Grecję też można zaryzykować. Kraje typu Egipt, Turcja odpuść - inna flora bakteryjna, temperatura dla dziecka nie znośna/groźna. Z zimowych kierunków możesz udać się w miarę bezpiecznie i szybko do UAE lub Omanu. 

Opublikowano
Dnia 10.02.2017 o 23:55, talib1990 napisał:

IMG_20160509_165826.jpg

bzdura, w większości hoteli dziecko do 12 lat jest za darmo, za dziecko powyżej dwóch lat płacisz tylko za miejsce w samolocie.

Opublikowano
tunezja.jpg

Po prostu podziwiam :facepalm:

Pomija już fakt że, jest tam całkiem inna flora bakteryjna i dziecko 2.5 letnie przy zatruciu w tych temperaturach jest w stanie się odwodnić w kilka godzin... 

Stan wyjątkowy formalnie jest od 15 lat . Czy słyszałeś w ostatnich 2 latach o jakiś incydentach w Tunezji ? Ja słyszę na zmianę o Turcji i Egipcie jeśli chodzi o arabskie kierunki wakacyjne. Co do zmiany flory bakteryjnej w Grecji mogło być również źle, a jednak córa czuła się jak w domu. Także daruj sobie takie docinki ;)

Opublikowano
Godzinę temu, talib1990 napisał:

Stan wyjątkowy formalnie jest od 15 lat . Czy słyszałeś w ostatnich 2 latach o jakiś incydentach w Tunezji ? Ja słyszę na zmianę o Turcji i Egipcie jeśli chodzi o arabskie kierunki wakacyjne. Co do zmiany flory bakteryjnej w Grecji mogło być również źle, a jednak córa czuła się jak w domu. Także daruj sobie takie docinki ;)

Po to jest forum aby wyrażać na nim swoje opinie. Piszesz o Tunezji to napisałem co o tym myślę.

Osobiście nigdy nie słyszałem żeby ktoś miał problem z zatruciem dziecka w Grecji. Nie ma co porównywać Grecji do Egiptu czy Tunezji.

Kolego masz krótką pamięć, zamach który był w Tunezji w 2015 był przeprowadzony w kurorcie na plaży ! mino wszystko życzę Ci udanego a przede wszystkim spokojnego i bezpiecznego urlopu.

http://www.polskatimes.pl/artykul/3916519,zamach-w-tunezji-jest-nagranie-ze-strzelaniny-na-plazy-w-kurorcie-susa-zdjecia-video-18,id,t.html

Opublikowano

A jak dla mnie jak wakacje, to bez dzieciaków, wakacje to wakacje, chce się odpocząć, a nie martwić, że dziecko kupkę w basenie zrobiło. Dziadkowie będą mieli przerypane ze mną :grin:

A tak co do tematu, nie myślałeś nad Chorwacją? Bezpiecznie, spokojnie, pewna pogoda, a Chorwaci by najchętniej "w tyłek wleźli" ;) Jedyne co Ci mogę doradzić jeszcze, to to, żebyś jak miał możliwość, szukaj hotelu z basenem. Słona woda nawet dla mnie była już uciążliwa, a już nie mówię o kamienistych plażach.