Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Słowacja 2017 kilka pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wybieram się na ferie na Słowcje.   interesuje mnie kilka istotnych spraw.

1 przewozy dziecka w foteliku,

2. winieta elektroniczna, opłaciłem kartą płatnicza, czy muszę mieć coś przy sobie jeszcze? jakaś naklejka itd.

3. Jak jest z wyposażeniem podstawowym w aucie?

Znalazłem kilka informacji ale daty są z przed kilku lat, mogło się coś zmienić.

pozdrawiam

Edytowane przez Krzycho81
Opublikowano

Dzięki.

Opublikowano

I wszystko droższe niż u nas... byłem 2 tygodnie temu na Słowacji.. papierosy wychodzą troszkę taniej 1-1,5zł.

Opublikowano

Powiedz mi jak działa ta elektroniczna winieta? Musze mieć przy sobie jakiś papier?

Opublikowano

Możesz mieć potwierdzenie ,ale nie musisz kontrola odbywa się za pomocą kamer monitorujących które skanują twoją rejestrację ,a co za tym idzie sprawdzane jest czy dane auto o tym numerze rejestracyjnym ma wykupioną winietę czy nie.

https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjUgYDn5pHSAhXnYpoKHbQpBdcQFggiMAE&url=https%3A%2F%2Fwww.gddkia.gov.pl%2Fpl%2Fa%2F20909%2FWiniety-elektroniczne-oraz-wysokosc-oplat-za-przejazd-autostradami-i-drogami-szybkiego-ruchu-na-Slowacji-w-2016-roku-dla-pojazdow-do-35-tony&usg=AFQjCNFAUGwveIu8b9lINSlNGQK6ZRC9wQ

Opublikowano

oki. To już jestem spokojny. Winietę opłaciłem poprzez stronę eznamka wiec powinno być ok.

Opublikowano

O ile wpisałeś numer rejestracyjny to będzie ok.Miłego wypoczynku

Opublikowano

Sprawdzałem kilkakrotnie, nawet datę ustaliłem na dzień wcześniej niż faktycznie tam będę.

Opublikowano

:thumbup1::hi: