Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Hamulce sq5 380mm + tył do a5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie chciałem zapytać ile tloczkow ma zacisk do sq5 na tarcze 380mm?  

Noi również muszę wymienić hamulce z tyłu w a5 więc najlepiej wsadzilbym też coś dużego z kilkoma tloczkami co pasowałoby bez większych kombinacji,jeśli ktoś ma jakiś pomysł to chętnie poczytam z góry dzięki za podpowiedzi, pozdrawiam.

Opublikowano

Przód ma dwa tłoczki, tył można zrobić 356/22mm. I w zasadzie wystarczy na duże moce

Opublikowano
  • Autor

Dzieki wielkie czyli tak w sumie  przód znalazłem na ebay.de ten cholerny Movit 1400eu za 2 tarcze kompletne, zacisk mam brembo 6 tłok więc do tego nowe klocki tez mam z ferodo to chyba przód zostawie taki czyli te 370mm movita, z tyłu hmm czytałem jakiś wątek o tych 356mm z a8 na tył ale tam jest trochę kombinacji i obawiam się że to przerośnie mechaników z mojej okolicy ale chciałbym się mylic :D

Opublikowano

Zrób 380mm z przodu na zacisku SQ5

Opublikowano
  • Autor

Okay dzięki, kurcze no podrzuciłbym Ci to cholerne auto ale daleko Cie wyrzucilo ode mnie :D , dobra to teraz misja kupić zaciski i jaka tarcza najlepiej OEM? Tył bez kombinacji tylko 330? Z s5? Bo ten 356 to tak jak mówię może być problem ze znalezieniem osoby która to zrobi .

Opublikowano
15 minut temu, Peeteer1 napisał:

Okay dzięki, kurcze no podrzuciłbym Ci to cholerne auto ale daleko Cie wyrzucilo ode mnie :D , dobra to teraz misja kupić zaciski i jaka tarcza najlepiej OEM? Tył bez kombinacji tylko 330? Z s5? Bo ten 356 to tak jak mówię może być problem ze znalezieniem osoby która to zrobi .

Tarcza 380 tylko ori zamienników jeszcze nie ma. 356/22mm mogę Ci ogarnąć żaden problem z tym że wymaga to trochę czasu i $$$

Opublikowano
  • Autor

Tak mniej więcej mi oszacuj koszt tego zestawu na tył i ile czasu byś potrzebował to odrazu się dogadamy co i jak.  

Zawartość dodana 11 minutes later

Noi jakie klocki najlepiej do tego zestawu z sq5 ferodo ds2500? Czy coś innego?

Opublikowano

Nie trzeba cudów na przód.  Zwykły klocek na przód w zupełności wystarczy. Zadzwoń do mnie jutro

Opublikowano
  • Autor

Dobra bez problemu tylko pewnie dopiero późnym popołudniem dam radę po 16 tak mysle.

Opublikowano
  • Autor

gdzie dopadnę jarzma pod te zaciski z sq5 jedynie zamawiać?

Opublikowano
43 minuty temu, Peeteer1 napisał:

gdzie dopadnę jarzma pod te zaciski z sq5 jedynie zamawiać?

A zaciski masz ?

Opublikowano
  • Autor

Tak zaciski sq5 mam z klockami nowe 

Opublikowano
  • Autor

Tzn zamówione w piątek będą u mnie 

Opublikowano
  • Autor

Tak samo zaciski do s5 mam z klockami na tył, tarcze już mam nagrane więc zostają tylko te jarzma, a na Tył zimmerman jest okay?

Opublikowano
  • Autor

Mam już zaciski do sq5 i zaciski do s5 na tył wygląda na to że żadnych jarzm nie potrzebuje bo one są już w komplecie

Opublikowano

Dawaj na malowanko :wink:

Opublikowano
  • Autor

Podeślę Ci prawdopodobnie te zaciski brembo na regenerację :D

Opublikowano
Godzinę temu, Peeteer1 napisał:

Podeślę Ci prawdopodobnie te zaciski brembo na regenerację :D

Tył też dawaj

Opublikowano
  • Autor

Dobra podeślę Ci całość :D

Opublikowano
  • Autor

Kupiłem zaciski do s5 i tarcze 330mm tył do s5, podrzuciłem to na wymianę i dostaje telefon ze tył nie pasuje bo nie mogą wsadzić tarczy do zacisku :D