Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Klimatronic nie grzeje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

Kupiłem Audi A4 rocznik 1997 1,9 TDI i mam następujący problem: Klimatronic sie wlacza i wszystko pieknie slicznie z tym wyjatkiem ze nie leci cieple powietrze tylko bez wzgledu na nastawiona temperature zimne... Rozrecony zostal caly, sprawdzona elektronika oraz plyn i szczelnosc - wszystko ok. Co jakis czas (po dluzszej przerwie) przy ponownym uruchomieniu klimy na moment zaczyna leciec cieplejsze powietrze. Z tego co zaobserwowalem to zbiornik na plyn jest pokryty jakims osadem i czy jest mozliwe ze to wlasnie ten osad w jakis sposob zapchal nagrzewnice? Bede wdzieczny jesli ktos juz sie z tym spotkal lub potrafi poradzic jak usunac ta usterke jakze przykra w te mrozne dni :)

Z gory serdecznie dziekuje i pozdrawiam

Opublikowano

netshdw, kak kupiles niunie wymieniles plyn w chlodnicy,zdalo by sie bo tam sam gnój pewnie.Nagrzewnice przedmuchaj jak to nic nie da to do wymiany

Opublikowano
  • Autor

Jas - dziekuje za porade z pewnoscia tak zrobie, poszukalem troszke glebiej i znalazlem pare podobnych postow na ten temat (jestem nowy, wiec nastepnm razem najpierw bede dlugo szukal zanim cos napisze :redface: ). Ide walczyc z usterka jesli sie uda to z pewnoscia napisze co bylo przyczyna i jak ja usunalem, moze kiedys sie komus przyda.

[ Dodano: 27-02-2007, 20:31 ]

Awarie dalo sie usunac w przydomowym warsztacie :) Goraca woda na poczatek, pozniej odkamieniacz do zmywarek i wylacialo wszystko - a bylo tego calkiem sporo. Efekt - klima dziala bez zarzutu :) Gdyby ktos mial podobny problem to polecam sprobowac, pozwoli to oszczedzic okolo 300 PLN jakie zazyczyli sobie u mnie w miescie mechanicy... :)