netshdw 0 Posted February 26, 2007 Share Posted February 26, 2007 Witam wszystkich, Kupiłem Audi A4 rocznik 1997 1,9 TDI i mam następujący problem: Klimatronic sie wlacza i wszystko pieknie slicznie z tym wyjatkiem ze nie leci cieple powietrze tylko bez wzgledu na nastawiona temperature zimne... Rozrecony zostal caly, sprawdzona elektronika oraz plyn i szczelnosc - wszystko ok. Co jakis czas (po dluzszej przerwie) przy ponownym uruchomieniu klimy na moment zaczyna leciec cieplejsze powietrze. Z tego co zaobserwowalem to zbiornik na plyn jest pokryty jakims osadem i czy jest mozliwe ze to wlasnie ten osad w jakis sposob zapchal nagrzewnice? Bede wdzieczny jesli ktos juz sie z tym spotkal lub potrafi poradzic jak usunac ta usterke jakze przykra w te mrozne dni Z gory serdecznie dziekuje i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
jas 0 Posted February 26, 2007 Share Posted February 26, 2007 netshdw, kak kupiles niunie wymieniles plyn w chlodnicy,zdalo by sie bo tam sam gnój pewnie.Nagrzewnice przedmuchaj jak to nic nie da to do wymiany Link to comment Share on other sites More sharing options...
netshdw 0 Posted February 26, 2007 Author Share Posted February 26, 2007 Jas - dziekuje za porade z pewnoscia tak zrobie, poszukalem troszke glebiej i znalazlem pare podobnych postow na ten temat (jestem nowy, wiec nastepnm razem najpierw bede dlugo szukal zanim cos napisze :redface: ). Ide walczyc z usterka jesli sie uda to z pewnoscia napisze co bylo przyczyna i jak ja usunalem, moze kiedys sie komus przyda. [ Dodano: 27-02-2007, 20:31 ] Awarie dalo sie usunac w przydomowym warsztacie Goraca woda na poczatek, pozniej odkamieniacz do zmywarek i wylacialo wszystko - a bylo tego calkiem sporo. Efekt - klima dziala bez zarzutu Gdyby ktos mial podobny problem to polecam sprobowac, pozwoli to oszczedzic okolo 300 PLN jakie zazyczyli sobie u mnie w miescie mechanicy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts