Jump to content
IGNORED

Klimatronic nie grzeje

netshdw
 Share

Recommended Posts

Witam wszystkich,

Kupiłem Audi A4 rocznik 1997 1,9 TDI i mam następujący problem: Klimatronic sie wlacza i wszystko pieknie slicznie z tym wyjatkiem ze nie leci cieple powietrze tylko bez wzgledu na nastawiona temperature zimne... Rozrecony zostal caly, sprawdzona elektronika oraz plyn i szczelnosc - wszystko ok. Co jakis czas (po dluzszej przerwie) przy ponownym uruchomieniu klimy na moment zaczyna leciec cieplejsze powietrze. Z tego co zaobserwowalem to zbiornik na plyn jest pokryty jakims osadem i czy jest mozliwe ze to wlasnie ten osad w jakis sposob zapchal nagrzewnice? Bede wdzieczny jesli ktos juz sie z tym spotkal lub potrafi poradzic jak usunac ta usterke jakze przykra w te mrozne dni :)

Z gory serdecznie dziekuje i pozdrawiam

netshdw, kak kupiles niunie wymieniles plyn w chlodnicy,zdalo by sie bo tam sam gnój pewnie.Nagrzewnice przedmuchaj jak to nic nie da to do wymiany

Jas - dziekuje za porade z pewnoscia tak zrobie, poszukalem troszke glebiej i znalazlem pare podobnych postow na ten temat (jestem nowy, wiec nastepnm razem najpierw bede dlugo szukal zanim cos napisze :redface: ). Ide walczyc z usterka jesli sie uda to z pewnoscia napisze co bylo przyczyna i jak ja usunalem, moze kiedys sie komus przyda.

[ Dodano: 27-02-2007, 20:31 ]

Awarie dalo sie usunac w przydomowym warsztacie :) Goraca woda na poczatek, pozniej odkamieniacz do zmywarek i wylacialo wszystko - a bylo tego calkiem sporo. Efekt - klima dziala bez zarzutu :) Gdyby ktos mial podobny problem to polecam sprobowac, pozwoli to oszczedzic okolo 300 PLN jakie zazyczyli sobie u mnie w miescie mechanicy... :)