Jump to content
IGNORED

[ALL B5] Problem z biegami

darekgt1
 Share

Recommended Posts

Mam nastepujący problemik w mojej niuni 1.9 tdi 90 KM AHU 97" cieżko wchodzą biegi ,zabserwowałem ze lewarek jak jest w położeniu neutralnym tzn. "luz" nie stoi idealnie w pionie ale jest przechylony na prawą stone patrzac z tylniego siedzenia. JAk redukuje z 4 na 3 to wchodzi 5 i musze przecylic lewarek w lewą strone żeby weszła 3. Co moze byc tego przyczyną i jak to można naprawic. Z góry dzieki za pomoc

[ Komentarz dodany przez: pre_pl: 26-02-2007, 12:06 ]

co najpierw należy zrobić :

- przeczytać regulamin forum

- przywitać się w dziale Newbie

- napisać do zielonego (moderatora, obecnie przebywającego na forum) o odblokowanie tematu

- zmienić temat Twojego posta

dzięki

[ Komentarz dodany przez: piotr1602: 14-03-2007, 14:08 ]

odblokowalem

do sciagniecia plik (rar) z 4ma pdf-ami, na ktorych jest opisana kalibracja wybieraka. sprobuj tego, wystarczy zdjac mieszek i mozna juz rzezbic. moze pomoze ;)

powodzenia

http://s004.wyslijto.pl/?file_id=22477337914484392380

Witam

Mam ten sam problem co w w.w temacie, poduchy mam ok (nowe) regulacją też sie już bawiłem i nic, więc mam pytanie, czy jest możliwe że w skrzyni w miejscu gdzie jest wybierak spadła bądź zerwała sie jakaś sprężynka która trzyma lewarek w pionie? Dodam jeszcze że gdy przyciągam lewarek do siebie chcąc wrzucić 1 lub 2 wyczuwam opór sprężyny(tak jak to powinno być) natomiast przesuwając od siebie (żeby wbić 5) lewarek idzie dużo łatwiej, praktycznie nie przesuwa sie w bok z pozycji n (luzu).

Pozdrawiam :)