Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AWX] Proszę o pomoc. Coś na tłoku lub ciśnienie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Bardzo proszę o pomoc. 
Mam problem ze swoim Audi 1.9 TDI AWX. Po kupnie padł mi 1 wtrysk. Wymieniłem go, ale reszta się rozjechała i wymieniłem wszystkie tzn. regenerowałem i wsadziłem komplet AN. Audi przy 1800-2000 lekko poszarpywało. Pojechałem i na gwarancji zostały wymienione na AR. Lecz zakład który to robił do końca sam nie był zadowolony z efektów bo co chwilę korekcję się rozjeżdzają. Mogą być wszędzie 0,5(+/-) a mogą być od 1 do 1.8 i mniej wiecej równo się trzymają. 2 wtrysk ma tylko podwyższone bipy kanał 23 które wynioszą od 28 do 38. Mówili,że coś może być na tłoku dlatego jest taka rozbieżność i nie trzymają normy. Oczywiście kilka ostatnich dni siedze i czytam jak głupi i też gdzieś padło, że może coś być z ciśnieniem zaworowym. Nie miałem mierzonego bo teraz jestem w Szkocji i raz, że nie ma dobrego mechanika, a dwa że wszystko idzie w funtach ( nawet nie wiecie jaki miałem problem znaleźć zakład który wymieni mi mój olej i mój filtr ). Rano jak odpalam samochód puści błękitnego bączka i chwilkę nierówno 2-3 sek popracuje. Mogę go po zapaleniu od razu zgasić i jak zapalm ponownie to jakbym odpalał salonowe auto 1f603.png:D ciągnie normalnie, nie kopci i zużycie oleju jest też w normie. 
Jeżeli coś jest z ciśnieniem, badz na tłoku jaki jest koszt remontu AWXa ? Niechce go sprzedawać bo mimo, że nie jest to full wersja jest bardzo fajne auto i chyba wolę go naprawić i dalej się nim cieszyć.
Aha.. świeczki też są nowe Beru.

Mogę liczyć na pomoc forumowiczów ?

Opublikowano

Remont silnika  w UK? :decayed: 

Pomysł remontu silnika jest bez sensu, ogromne koszty, a wynik zależny od fachowca. Lepiej szukać silnika z auta o małym przebiegu i ew. wymienić.

Aby ocenić ew. stan auta potrzebne są logi, a nie opowieści o parametrach.

można pomierzyć kompresję, wykaże stan cyl. tłoków, pierścieni i głowicy.

Opublikowano
  • Autor

Nie no w życiu w UK. Że tak powiem nie sram kasą jeszcze :D Bardziej myślę o tym, jak wrócę do Polski. A powiedzmy zrobienie w Polsce kompletnego remontu jaki to może być koszt ? Albo jeżeli coś jest na tłoku to co trzeba robić i jaki koszt ? I tak samo jak coś nie halo z ciśnieniem to co trzeba zrobić i mniej wiecej ile to może kosztować ?

Opublikowano

ale co niby ma być na tłoku, nie bardzo rozumiem o czym mówisz?

nt. ciśnienia sprężania napisałem.

również napisałem jakie mam zdanie nt. remontu kapitalnego.

prawdziwy remont kapitalny to wymiana wszystkiego co wykazuje jakiekolwiek ślady zużycia. Silnik startuje od stanu - jak nowy.tłoki ze sworzniami, pierscienie, panewki, do tego komplet uszczelnień, śrub, pewnie wałek rozrzadu, hydropopychacze, zwykle dwumas, sprzęgło, rozrząd. itp itd.

Ma to sens o ile nie zamierzasz zmieniać samochodu przez dłuższy czas. W przypadku sprzedaży Polsce, nikt nie doceni zakresu prac oraz wydatków.

a porządnie tzn. zgodnie ze sztuką a biorąc pod uwagę rzetelność i wiedzę wielu warsztatów...

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem czy po tym zrzucie ekranu uda mi się zobrazować jak wyglada ten dym. Dziś było w miarę ok, czasami puszcza gorszego dużo tego baczka 

IMG_0431.PNG