Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dziwna praca silnika po przełączeniu na gaz i więcej....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
Dnia 14.03.2017 o 18:06, Adrian1727 napisał:

No trochę za dużo, to by wychodziło jakieś 32l/100km. Tylko zależy jak jeździsz w mieście, czy spokojnie czy dajesz mu po garach od świateł do świateł. A jak spalanie w trasie ? 

Spalanie w trasie od rozpoczęcia awarii nie była i nie mogę tego stwierdzić, wczoraj tankowałem za 30 zł gazu i dzisiaj rano przy przełączaniu na gaz Audi chyba uznało że tego gazu tam nie ma i radiolka mrygała od gazu jak by go faktycznie tam nie było... nici z jazdy . Musiałem Lancia Y 1.2 ... 

Opublikowano
3 godziny temu, Etoo napisał:

Spalanie w trasie od rozpoczęcia awarii nie była i nie mogę tego stwierdzić, wczoraj tankowałem za 30 zł gazu i dzisiaj rano przy przełączaniu na gaz Audi chyba uznało że tego gazu tam nie ma i radiolka mrygała od gazu jak by go faktycznie tam nie było... nici z jazdy . Musiałem Lancia Y 1.2 ... 

A jak postawisz auto załóżmy na 1-2h i podejdziesz to nigdzie nie śmierdzi gazem ? nie możliwe żeby nie było od tak tego gazu, dopiero po przekręceniu na zapłon otwiera się zawór w butli LPG, także z butli nie mógł od tak się ulotnić. Dokładnie na czym teraz stoisz ? tzn. Sprawdzałeś te gumowe węże od LPG ? dalej "wybucha" gazem ? 

Opublikowano
  • Autor
47 minut temu, Adrian1727 napisał:

A jak postawisz auto załóżmy na 1-2h i podejdziesz to nigdzie nie śmierdzi gazem ? nie możliwe żeby nie było od tak tego gazu, dopiero po przekręceniu na zapłon otwiera się zawór w butli LPG, także z butli nie mógł od tak się ulotnić. Dokładnie na czym teraz stoisz ? tzn. Sprawdzałeś te gumowe węże od LPG ? dalej "wybucha" gazem ? 

Gazem nie śmierdzi , co do gumowych węży od gazu to wszystko jest ok jedynie podczas pracy z okolic filtra troszkę czuć gazem 

Zawartość dodana 18 minutes later
Godzinę temu, Adrian1727 napisał:

Gazem nie śmierdzi , co do gumowych węży od gazu to wszystko jest ok jedynie podczas pracy z okolic filtra troszkę czuć gazem , ona chodzi jakby nie wiem ... prycha z tłumika i na wolnych i wogole tak jakby pluła tym gazem no nie wiem sam

Opublikowano
37 minut temu, Etoo napisał:

Gazem nie śmierdzi , co do gumowych węży od gazu to wszystko jest ok jedynie podczas pracy z okolic filtra troszkę czuć gazem 

Zawartość dodana 18 minutes later

Gazem nie śmierdzi , co do gumowych węży od gazu to wszystko jest ok jedynie podczas pracy z okolic filtra troszkę czuć gazem , ona chodzi jakby nie wiem ... prycha z tłumika i na wolnych i wogole tak jakby pluła tym gazem no nie wiem sam

Reduktor, tak jak pisałem ci wcześniej, jak źle złożyłem reduktor (nie wkręciłem membrany) to samo, obroty 800-1100, brak mocy, prychanie z wydechu, śmierdziało strasznie gazem z wydechu, mocy na starcie brak trzeba było do dna wciskać żeby ruszył później lepiej szło także wyciągnij i rozbierz reduktor lpg, najlepiej wymień wszystkie uszczelniacze reduktora z filtrami ;) Jeśli ktoś ma inne zdanie dobrze jakby się przyłączył do dyskusji ;) 

Miałem filmiki nawet na yt ale jak naprawiłem to pousuwałem a szkoda bym pokazał ci jak u mnie się dławił to byś ogarnął, ale patrząc w drugą strone może Ty wrzuć jakiś filmik jak to chodzi to powiem ci czy miałem tak jak Ty.

Edytowane przez Adrian1727

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Adrian1727 napisał:

Reduktor, tak jak pisałem ci wcześniej, jak źle złożyłem reduktor (nie wkręciłem membrany) to samo, obroty 800-1100, brak mocy, prychanie z wydechu, śmierdziało strasznie gazem z wydechu, mocy na starcie brak trzeba było do dna wciskać żeby ruszył później lepiej szło także wyciągnij i rozbierz reduktor lpg, najlepiej wymień wszystkie uszczelniacze reduktora z filtrami ;) Jeśli ktoś ma inne zdanie dobrze jakby się przyłączył do dyskusji ;) 

Czy ktoś taki jak ja czyli Dobrze początkujący mechanik da radę samemu to wymienić i o jakich kosztach tych uszczelniaczy mówimy? 

Opublikowano
21 minut temu, Etoo napisał:

Czy ktoś taki jak ja czyli Dobrze początkujący mechanik da radę samemu to wymienić i o jakich kosztach tych uszczelniaczy mówimy? 

Ja też jestem początkującym mechanikiem z zawodu, myślę że bez problemu dasz radę to zrobić tylko najlepiej jakbyś to robił z głową:D:D a na myśli mam to żebyś nie zrobił takich błędów że niby dobrze a tu zapomniałeś o tym i odkręcasz 10 razy bo nie wiesz co źle zrobiłeś. Najlepiej robić zdjęcia jedna po drugiej warstwie jak rozbierasz i później w odwrotnej kolejności składać ;) Co do kosztów uszczelniaczy to musisz sam zobaczyć na allegro albo http://www.drypa.pl/menu1_STRONA_GLOWNA.html . Nagraj filmik tak z ciekawości chciałbym "usłyszeć" te objawy, na 100% nie dam ręki uciąć że to reduktor ale z tego co piszesz to na to wskazuje. Ja dałem za uszczelki reduktora 65 zł. z przesyłką z tej drugiej strony internetowej.

Jedno jest pewne, jak wymienisz uszczelniacze reduktora to na pewno nie stracisz ;) będziesz bynajmniej pewny że masz nowe i ma grać ;) bo jak nie wiesz ile reduktor ma przebiegu a masz już trochę to auto to po wymianie uszczelek będziesz na plusie 

Edytowane przez Adrian1727

Opublikowano
  • Autor
14 minut temu, Adrian1727 napisał:

Nagraj filmik tak z ciekawości chciałbym "usłyszeć" te objawy,

Na jutro postaram się go nagrać i dla pewności też ci to pokaże byśmy wkoncu doszli do tego tragicznego błędu 

Opublikowano
2 minuty temu, Etoo napisał:

Na jutro postaram się go nagrać i dla pewności też ci to pokaże byśmy wkoncu doszli do tego tragicznego błędu 

Okej to wyślesz czy tutaj czy na pw. Pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
50 minut temu, Adrian1727 napisał:

Okej to wyślesz czy tutaj czy na pw. Pozdrawiam

Postaram się na priv :) również pozdrawiam i dzięki :)