Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Działanie dźwigni ręcznego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy jest możliwość podciągnięcia ręcznego (żeby łapał na 3 ząbku)

teraz mi łapie na 5-6 :( Proszę o radę jak podciągnąć siłę hamowania.

pzdr[br]Dopisany: 06 Styczeń 2009, 23:31_________________________________________________Czy naprawdę nikt nie wie jak zrobić ręczny?

Opublikowano

Kolego nie wiem jak jest w b6 ale w b5 są samoregulatory w zaciskach i tam się często zapieka i wtedy ręczny łapie wysoko i nierówno.

Nic tam nie trzeba było regulować tylko z tyłu zacisku tam gdzie jest ta dźwignia co linka za to ciągnie trzeba było odchylić cienkim śrubokrętem taką gumke i lać tam WD40 i rozruszać dźwignie.

Opublikowano

U mnie nie ma luzu, ale oczywiście siłę zaciągnięcia czuję dopiero około 3 ząbka. W b6 powinno być tak samo z ręcznym i przesmarowanie układu samo zaciskającego wydaje się na poczatku dobrym rozwiązaniem. Weź przesmaruj/przepsikaj i zobacz jaki efekt

Opublikowano

Na 100% przyblokowal Ci sie ktorys z tylnych zaciskow. Mialem taka samo sytuacje po wymianie klockow hamulcowych, ja poprostu wzialem srubokret i zaczalem grzebac przy zacisku i tloczku az sie odblokowalo. Nie jest to jakas fachowa instrukcja naprawy recznego ale jakos innymi slowami nie potrafie opisac tego.