wyder Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Witam, czy jest możliwość podciągnięcia ręcznego (żeby łapał na 3 ząbku) teraz mi łapie na 5-6 Proszę o radę jak podciągnąć siłę hamowania. pzdr[br]Dopisany: 06 Styczeń 2009, 23:31_________________________________________________Czy naprawdę nikt nie wie jak zrobić ręczny?
grzes1150 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Kolego nie wiem jak jest w b6 ale w b5 są samoregulatory w zaciskach i tam się często zapieka i wtedy ręczny łapie wysoko i nierówno. Nic tam nie trzeba było regulować tylko z tyłu zacisku tam gdzie jest ta dźwignia co linka za to ciągnie trzeba było odchylić cienkim śrubokrętem taką gumke i lać tam WD40 i rozruszać dźwignie.
Grzesiek_CH Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 A takie pytanko odnosnie recznego, jak zaciagasz reczny to lapie on od samego dolu czy moze masz troche luzu i dopiero pozniej czujesz ze reczny cos lapie??
wyder Opublikowano 8 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2009 Mam luz i łapie od 3-4 ząbka ktoś pomoże?
domelq Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 U mnie nie ma luzu, ale oczywiście siłę zaciągnięcia czuję dopiero około 3 ząbka. W b6 powinno być tak samo z ręcznym i przesmarowanie układu samo zaciskającego wydaje się na poczatku dobrym rozwiązaniem. Weź przesmaruj/przepsikaj i zobacz jaki efekt
wyder Opublikowano 8 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2009 A jak to jest w B6 ma ktoś jakiś schemat gdzie to przesmarować ewentualnie rysunki.
Grzesiek_CH Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Na 100% przyblokowal Ci sie ktorys z tylnych zaciskow. Mialem taka samo sytuacje po wymianie klockow hamulcowych, ja poprostu wzialem srubokret i zaczalem grzebac przy zacisku i tloczku az sie odblokowalo. Nie jest to jakas fachowa instrukcja naprawy recznego ale jakos innymi slowami nie potrafie opisac tego.
wyder Opublikowano 8 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2009 To znaczy hmmm mam i tak klocki i tarcze z tyłu do wymiany. Sprawdzę wymienię Tarcze i klocki i sprawdzę
Rekomendowane odpowiedzi