Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Samoregulator ręcznego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z zacisku hamulcowego zaczął lecieć płyn i winą jest sworzeń dźwigni hamulca ręcznego. Na allegro można kupić sam sworzeń lub cały samoregulator - tylko nie bardzo wiem jak rozebrać samoregulator.

Razem z samoregulatorem mam zamiar wymienić tulejkę oraz oczywiście uszczelniacze.

Ten samoregulator będzie pasował do żeliwnego zacisku? Na zdjęciu wygląda identycznie jednak mogą być różnice w rzeczywistości :)

link do aukcji z samoregulatorem

Opublikowano

Ja wymieniałem sam sworzeń w samoregulatorze, trzeba odgiąć te blaszki które go trzymają ( jest ich 6, widać na tej aukcji), musisz tylko uważać żeby nie pogubić kulek które pod nim są. Później ściskasz na imadle i zaklepujesz z powrotem te blaszki. Wymiana miedzianej tulejki obowiązkowa. Musisz mieć długie szczypce żeby wyciągnąć segera z zacisku. Ja to robiłem z 2 lata temu działa bez problemu.

Opublikowano
  • Autor

Ten będzie dobry?

sworzen

Nie mam teraz tego przed sobą ale jak odegnę te blaszki to ściągam nazwę to podkładką :) z otworem i wtedy ten sworzeń?

Opublikowano

9 godzin temu, Majk009 napisał:

Ten będzie dobry?

sworzen

Nie mam teraz tego przed sobą ale jak odegnę te blaszki to ściągam nazwę to podkładką :) z otworem i wtedy ten sworzeń?

Ten sam zamawiałem nawet z tej aukcji chyba. Odginasz blaszki i wszystko schodzi tylko uważaj żeby ci kulki sie nie zgubiły, są one pomiędzy tą podkładką a sworzniem w tych rowkach, przy demontażu wypadają więc trzeba je mieć na oku :)

Edytowane przez ayew