Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.0 ALT SYCZY POWIETRZE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie wszystkich, mam problem z moim ALT- kiedy silnik pracuje pod maską słychać syczenie, uchodzi powietrze. Oczywiście wiem skąd tylko mam problem bo nie wiem w ogóle co to jest za część i tutaj moja prośba czy ktoś może mi podać prawidłową nazwę części i napisać czy te syczenie to coś normalnego czy nie. 
Dziękuję za pomoc.

Na zdj zaznaczyłem prostokątem obszar części skąd uchodzi powietrze ( dodam, że wężyk jest dobrze wciśnięty i dokręcony opaską).

dd.jpg

Opublikowano

Eżektor to się nazywa. Nie powinno nic syczeć, masz gdzieś nieszczelność. 

BTW moja fura :D

Opublikowano
  • Autor

Dzięki wielkie za nazwanie rzeczy po imieniu , tak zdj podglądowe akurat ;)  dzięki jeszcze raz.

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam wszystkich, 

po wymianie eżektora syczenie ustało? Też syczy mi w tym rejonie i ustaje jak przydławię wężyk biegnący od przepustnicy. Tez nie mogę namierzyć miejsca nieszczelności chyba ze to normalne?

Opublikowano

masz przedmuchy w silniku które idą w odmę i z syczy , sprawdz ile ci wskazuje przepływomierz na wolnych obrotach na rozgrzanym silniku

Opublikowano

Kabelek dopiero w tym tygodniu dojdzie wiec wtedy sprawdzę... gdzie te przedmuchy?

Opublikowano

przedmuchy tz jak pierścienie przepuszczają kompresję pod tłok, lub głowicą przez zawory, to ciśnienie idzie w odmę i jest tak dużo powietrza w odmie ze pomijany jest przepływomierz ,silnik bierze powietrze z odmy (za dużo)  a za mało z filtra powietrza ,

Opublikowano

Ilość powietrza to 2,5 g/s - co to oznacza?

ponadto w bloku 33 Lambda control jest na poziomie 16% co chyba tez nie do konca dobrze,

blad 16684 i 16687

natomiast w readiness brakuje passed w lambda controls i catalytic converter...

prosze znawców o opinie na temat mojej audi,

z gory dziękuję

Opublikowano

dziwny ten pomiar 2,5 .ja u siebie nie mam stałej wartości tz  po nagrzaniu silnika +- 3,1 włączy się zaworek oparów i od razu spada na +- 2,7 ,wcisnę sprzęgło skoczy na  +- 3,0, odkręcę korek oleju spada momentami do 0,0 i silnik szarpie jak by miał zaraz zgasnąć, włączę jakiekolwiek światło skacze do góry.  ciągle się zmienia ta wartość i jest bardzo czuła na zmianę obciążenia.

Opublikowano

dziwny ten pomiar 2,5 .ja u siebie nie mam stałej wartości tz  po nagrzaniu silnika +- 3,1 włączy się zaworek oparów i od razu spada na +- 2,7 ,wcisnę sprzęgło skoczy na  +- 3,0, odkręcę korek oleju spada momentami do 0,0 i silnik szarpie jak by miał zaraz zgasnąć, włączę jakiekolwiek światło skacze do góry.  ciągle się zmienia ta wartość i jest bardzo czuła na zmianę obciążenia.

Opublikowano

To jest taka wartość średnia na wolnych obrotach zagrzanego auta, mogę zrobić jakiegoś loga zmieniając obroty i włączając odbiornik itd zobacze jak skacze