Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

"Szalejące" kontrolki-moduł komfortu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, od pewnego czasu mam następujący problem. Jak wkładam kluczyk do stacyjki i przekręcam w pierwszą pozycję to muszę "trafić". Praktycznie za każdym razem kontrolki na liczniku są jakby "przymrużone" i po pewnym czasie zaczynają szaleć. Wyświetlają się wszystkie po kolei. Włącznie z komunikatami na "FIS". Oczywiście nie ma możliwości uruchomienia silnika w tym momencie. Muszę kilka razy "pomieszać" kluczykiem w stacyjce aż zaskoczy i kontrolki świecą się "jaśniej" bez dziwnych komunikatów i oczywiście wówczas mogę uruchomić silnik. Po podpięciu pod VAG żadnych informacji. Oświetlenie wnętrza, centralny zamek, opuszczanie i domykanie szyb bez problemów. Chciałem ostatnio aktywować automatyczne ryglowanie drzwi, niestety na każdym kanale pojawiał się "ERROR". Bardzo proszę o sugestie i porady.

Zawartość dodana 25 minutes later

Chyba, że to problem z samymi zegarami (immo), bo nie mogę się połączyć ze sterownikiem

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Witajcie, od pewnego czasu mam następujący problem. Jak wkładam kluczyk do stacyjki i przekręcam w pierwszą pozycję to muszę "trafić". Praktycznie za każdym razem kontrolki na liczniku są jakby "przymrużone" i po pewnym czasie zaczynają szaleć. Wyświetlają się wszystkie po kolei. Włącznie z komunikatami na "FIS". Oczywiście nie ma możliwości uruchomienia silnika w tym momencie. Muszę kilka razy "pomieszać" kluczykiem w stacyjce aż zaskoczy i kontrolki świecą się "jaśniej" bez dziwnych komunikatów i oczywiście wówczas mogę uruchomić silnik. Po podpięciu pod VAG żadnych informacji. Oświetlenie wnętrza, centralny zamek, opuszczanie i domykanie szyb bez problemów. Chciałem ostatnio aktywować automatyczne ryglowanie drzwi, niestety na każdym kanale pojawiał się "ERROR". Bardzo proszę o sugestie i porady.
Zawartość dodana 25 minutes later Chyba, że to problem z samymi zegarami (immo), bo nie mogę się połączyć ze sterownikiem

Poradziles sobie jakoś?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Wszystko wskazuje na to, że winowajcą był akumulator. Po jego wymianie wszystko w porządku.

Opublikowano
Wszystko wskazuje na to, że winowajcą był akumulator. Po jego wymianie wszystko w porządku.

U mnie w chlodniejsze dni po przekreceniu zaplonu mrugaja kontrolki w liczniku i cyka jakiś przekaźnik. Nie idzie odpalić dopiero po kilku probach odpala od razu. Aku wymieniony i nic to nie dało

Filmik;

Opublikowano
  • Autor

U mnie to wyglądało inaczej, kontrolki były "przygaszone" i w takim stanie nie dało się uruchomić silnika. Dopiero jak pomieszałem kluczykiem i kontrolki świeciły się normalnie mogłem uruchomić silnik.