Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Swap pompy.oleju BRD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim, mam pytanie.

Jako,że u mnie w okolicy brak speców którzy podjęli by się swapu w moim BRD, chce zrobić to sam z kolegą mechanikiem. 

""Rozkręcamy motor, wywalamy wałki, zdejmujemy z wału koło napędzające, zakładamy nowe:""

Jaro, jego instrukcja, nie zbyt opisana dla przypadku bez wymiany wału :D

O co mi chodzi, czy tak jak pisze, wyjmuje starą pompę, wywalam koło, zakładam zębate do tego.lancuch, napinacz i nową pompę? Czy do tego jeszcze coś? 

Powiem szczerze, że temat trudny ale jak ktoś podpowie to będzie nam dużo łatwiej. Czy rozrząd trzeba zdejmować?

Opublikowano

swpu nie robiłem - ale z tego co wiem przód auta ,rozrząd do zdemontowania, miska do zdemontowania ,przednia flansza z uszczelniaczem wału korb.do zdemontowani- tam znajdziesz tryb na wale od napedu wałko.. po zdemontowaniu modułu trzeba zaslepic kanał olejowy...

szczerze mowiac - nie robiłbym tego - wole zdjac moduł i go wysłac do zrobienia - masz spokuj na..... na pompie z 1.9 wielu ludzi stwierdziło nie wygodne wibracje/mrowienie.- nie którzy spowrotem wracali do wałków.

moze ktos sie wypowie kto to robił... 

Opublikowano

Robiliśmy to w superbie dla młodego chłopaka, który strasznie się uparł że chce pompkę od 1.9.Samochód był z 2007r w którym były koła zębate(bezsensowne wydawanie pieniędzy na zakładanie łańcuszka).Ale klient nasz pan(nie można było mu przetłumaczyć że robi coś do tyłu a nie ulepsza). Pojeździł 2 tygodnie i przyjechał troszkę zniesmaczony kulturą pracy.Zapytał czy możemy coś z tym zrobić-odpowiedź była krótka-powrót do kół zębatych......Po miesiącu na nowo montowaliśmy zestaw z wałkami....szkoda chłopaka(mieszkaniec Łodzi)