Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Kablomania - RADIO GAMMA i BOSE???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Odbudowuje instalacje radiową (B5 avant) po poprzednim wlaścicielu (czytaj wandalu) Mam kilka pytań

1. Kupilem radio gamma CC - Mam komunikacje do FIS (RDS wyswietla sie pomiedzy licznikiem a obrotomierzem)

Zalożylem to radio bo slyszalem kiedys jak taki system dziala u kolegi (4x przód , 2x tyl i sub-bas lewe nadkole)..

Jakoś szalu u mnie nie ma - Gra to wszystko plasko i bez soczystości. więc moje pytanie : Czy to radio powinno byc osiągalne pod VAG-COM?? i czy to radio ma opcje BOSE??

2. Do czego jest zielony cienki kabelek w kostce zasilającej .W moim mial robic za sygnal podtrzymania pamięci - ale po wyjęciu kluczyka napięcie znikalo - a żeby bylo śmieszniej to max bylo tam 9V po przekreceniu kluczyka.

Dlatego na podtrzymanie podalem U+ i teraz mi sie nie koduje po kazdym wylaczenu stacyjki.

Dodam jeszcze że jak ten kabelek byl podlaczony to jak się lączylem VAG do sterowników (np AIBAG, MOTOR , INSTR) to radyjko sie wylączalo (resetowalo sie ) i pozniej juz bylo w opcji SAFE

3. Bylbym wdzieczny za schemat wyprowadzen kostek radia

Dzięki i pozdrawiam

Opublikowano

Audi - Złącze ISO C10

model: Gamma CC Bose - system aktywny

gammayx3.gif

A: Zasilanie

1. GALA*

2. masa (CD gnd)

3. wyjście sterujące +12V

4. -

5. sterowanie anteną

6. podświetlenie

7. zasilanie (+12 V)

8. masa (-)

*GALA - regulacja głośności w zależności od prędkości jazdy.

B: Głośniki

1. line in R

2. line in L

3. gnd

4. CD gnd

5. wyjście +12V załączane

6. wyjście +12V nie przełączane

7. CD SCL

8. CD SDA

C: Zmieniacz / Wyjścia liniowe

1. DATA

2. CLK

3. ENA

4. -

5. GND

6. sterowanie +12V

7. line out RF

8. line out RR

9. line out LF

10. line out LR

Jak widac jest Gamma CC z BOSE wiec da sie VAGiem uruchomic w niej ta opcje. moze to rozwiaze problem plaskiego dzwieku.

Opublikowano

Wydaje mi się, że Gamma CC i Gamma CC BOSE to dwa różne radia. Zauważ, że radio nie ma wyprowadzonej szyny K-BUS do diagnostyki, więc nie da się nic przestawić VAGiem.

Opublikowano

:oops: masz racje. gamma cc i gamma cc bose to dwa rozne radia. radio Gamma CC Bose rozni sie od gamma CC rowniez tym:

"Cecha charakterystyczna tego radia to logo Bose na panelu czołowym oraz czerwone złącze ISO"

Tak wygladsa panel przedni z logiem Bose:

gammaccbosejd5.th.jpg

Opublikowano
  • Autor

Chyba troche namieszalem ... Mam radio gamma tylko ze to jest to z tych szerokich.. kupilem radio na tej aukcji http://allegro.pl/item511013227_radio_audi_gamma_prawie_jak_nowe_za_1zl_bcm.html

Tak ze schemat wyprowadzen troche sie różni - u góry mam mini ISO -line out - zólta wtyczka, I komunikacja z FIS -zielona wtyczka obok.- Streowania na CD nie ma - to jest w wyzszym modelu - DELTA

Jakie wejscie musi posiadac radio zeby VAGiem dalo się podlaczyc K-bus?? (zastanawia mnie ze RDS sie z licznikiem komunikuje a polaczys sie nie da/_))

co wy na to??

pozdrawiam

Opublikowano

o kolega ode mnie radio kupił :) U mnie w samochodzie nie bylo BOSE, tylko system 8 aktywnych glosnikow. Instalacje glosnikowa w aucie masz oryginalna??

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam ja mam tak jak kolega (4x przód , 2x tyl i sub-bas lewe nadkole) i do tego gamma cc identyczna jak ta 1628ecf3255b6f0d.jpg a do tego podłączam jeszcze nimi iso jak tu

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8cfe5b1863ae7ee4.html

no ale tez mi coś płytko gra głośniki oryginalne instalacja oki to może to radio za słabe? dodam ze jak podkręcę głos na 3\4 to zaczyna charczeć w głośnikach i basu nie słychać