Siatek33 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Witam i prosze o pomoc mam aufi a4br alt 2,0 b+G i jest problem ze straszne szarpie w momencie dodawania gazy przy niskich biegach pojechałem więc sprawdzić pod kompem i wyskoczyly takie kody17763 obwód zapłonowy cykl 1,3i 2 oraz 16684 i 16688 spalanie cylinder 4 czyż to oznacza ze moją audi sie skończyła bo z Opola tych kodów za bardzo nie rozumiem bo sie nie znam A wygląda to nie ciekawie proszę o pomoc
rogigor Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Opublikowano 12 Kwietnia 2017 17763/P1355 - Cylinder 1 Ignition Circuit: Open Circuit Spoiler Possible Symptoms Malfunction Indicator Light (MIL) ON Misfire No Spark 16684/P0300/000768 - Random/Multiple Cylinder Misfire Detected Spoiler Possible Causes Air Intake System leaking Fuel Supply faulty Injector(s) faulty Ignition Cable(s) and/or Spark Plug(s) faulty Ignition Coil(s) faulty Exhaust Gas Recirculation (EGR) Valve (N18) stuck/open Camshaft Position Sensor (G40) faulty 16688/P0304/000772 - Cylinder 4 Misfire Detected Spoiler Possible Causes Ignition system Fuel injectors Fuel pressure Running out of fuel EVAP canister purge valve Evaporative emission system Low compression Base engine problems Controle Module damaged Tylko z niskich jak ruszasz to szarpie? Sprawdź cewki, kable WN i świece.
Rekomendowane odpowiedzi