Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dodatkowy filtr kabinowy w A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co myślicie o dołożenia dodatkowego filtra kabinowego pod maskę podobno na rynek chiński ze względu na kiepskie powietrze był wyposażony . ??

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Zamówiłem na aliexpres zdam relacje jak przyjdzie z montażu.

Opublikowano

Daj linka do Ali.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Wystarczy wejść i wpisać numer tego filtra z etki i wyskoczy kilka pozycji 9 euro filtr plus plastikowa obudowa.

Opublikowano
  • Autor

Dużo pyłu zbiera się pod kratka i w rejonie nawiewu więc trzeba temu zapobiec . W naszym kraju w dużych aglomeracjach powietrze coraz gorsze . ;)

Opublikowano
  • Autor

8KD819441 numer filtra

Opublikowano

Ja zamawiałem z alli taki filtr i zakładałem, ogólnie podróbka bardzo dobrej jakości choć przy zakładaniu trzeba trochę się nagimnastykować by założyć zaczepy z ramki na tą obudowę, plastik jest bardziej miękki od tej oryginalnej kratki. Nadruk jest nawet na wkładzie/filtrze tylko że jest na odwrót, wg nadruku przepływ powietrza jest od spodu/dmuchawy na zewnątrz:facepalm: Pomijając ten fakt to 3tyg czekania i 35zł uważam że było warto.

20170418_090259.jpg

20170418_090448.jpg

ja zamawiałem ten:

https://pl.aliexpress.com/item/cabin-filter-for-2009-Audi-A4L-2-0L-B8-Air-conditioned-OEM-8KD819441-ST245/32693376068.html?spm=2114.13010608.0.0.44XVeD

Edytowane przez zabiello

Opublikowano
8KD819441 numer filtra

Do polifta taki sam symbol?

Opublikowano
3 godziny temu, LukiKRK napisał:

Do polifta taki sam symbol?

Raczej tak.

Opublikowano
  • Autor

Tak z etki wynika

Opublikowano

Dzięki kolego. Jeszcze na rynek rosyjski podobno to montuja. Bardzo fajny temat o którym mało osób chyba wie. W dużych miastach śmierdzą cały rok spaliny szczególnie jak się w korku za jakimś autobusem stoi czy zaniedbanym dieslem. Ale w zimie takze jeżdżąc po małych miastach czy wsiach do naszych samochodów dostaje się okropny zapach smogu czyli efekt spalania śmieci, węgla czy mokrego drewna w starych piecach. Oddychamy tym późnej w autach nawet jak przejedziemy trochę dalej a zamknięcie obiegu w zimie nie jest takie proste bo paruja szyby. Ostatnio zmieniłem filtr kabinowy na taki droższy z węglem który ma zapachy pochłaniac ale to rozwiązanie myślę jeszcze bardziej poprawi jakość powietrza w kabinie. Pomijam już fakt że w Krakowie takie filtry trzeba wymieniać przynajmniej raz na rok bo powietrze można tutaj gryźć:(

Poniżej zdjęcie starego filtra powietrza. Żebyśmy mieli świadomość czym oddychamy...b1062f251d435f14c1abd6bf60f39e6f.jpg

Opublikowano
  • Autor

Tak w takich duzych aglomeracjsch to filtr weglowy bym co pół roku wymieniał. ;) Dodatkowy filtr w podszybiu napewno odciąża ten węglowy wystarczy zerknąć ile tam kurzu się gromadzi .

Opublikowano
  • Autor

Czytałem że nie ma co zbytnio oszczędzać na filtrach weglowych. Zawsze to inwestycja w zdrowie jak wiadomo na zdrowiu nie ma co oszczędzać tak mówią .

Opublikowano
  • Autor

Tak zdecydowanie filtr węglowy to podstawa w dzisiejszych czasach . Ja bym zwykłego nawet nie zakładał do kabiny . Dobra decyzja z twojej strony .

Opublikowano

Kolego możesz wrzucić foty jak jest zamontowany ?

Opublikowano

Wygląda tak jak na zdjęciach z aukcji (ostanie 2 zdjęcia), ładnie przylega, nie ma szpar i nie odstaje nigdzie, tylko tak jak pisałem przynajmniej u mnie trochę się namęczyłem by naciągnąć zatrzaski na te zapięcia ale plastik jest dość miękki więc da się zrobić. Jeśli dalej będziesz chciał to zrobię zdjęcie.

Opublikowano
  • Autor

Zrób dla potomnych z łaski swojej;)

Opublikowano

Zdjęcia spasowania. Nie wiem czy będzie dobrze widać na ostatnim zdjęciu ale filtr zakładałem dosłownie parę dni temu a już staje się siwy i zbiera drobinki.

20170423_120222.jpg

20170423_120146.jpg

20170423_120153.jpg

20170423_120202.jpg

20170423_120259.jpg

Opublikowano

O to chodziło ,dzięki 

Opublikowano
  • Autor

Filtr przyszedł w miarę szybko ale naciągnąć te plastikowe uchwyty tragedia typowe made in china.