Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana pompy centralnego zamka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam borykam się z problemem z pompom centralnego zamka.Stara została zalana i się coś tam spaliło. Ogólnie nie działają mi elektryczne szyby oświetlenie wnętrza długie światła podobno to jest tam zawarte w module w tej pompie. Kupiłem pompę z tym samym numerem ale było by zbyt pięknie okazało się ze kable w kostce są skorodowane i poprostu wypadły z środka. Nowa pompa była z kostkami ale kolory kabli są inne. I teraz pytanie czy ma ktoś pomysł jak dojść gdzie który kabelek podłączyć ? Dwie kostki mam ok jedna jest do wymiany. Proszę o pomoc w tej sprawie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Pokaż zdjęcia kostek może ktoś pomoże w ciemno nikt nic nie powie. A co do pompki to jak może być inna pompka ? to są chyba tylko dwa rodzaje pompek: przedlifty (2 kostki) i polifty (3 może 4 kostki). Elektryczne szyby nie są powiązane z pompką, kiedyś sprawdzałem u siebie w przedlifcie mam 4 domykane szyby z pilota i bez pompki centralnego zamka, z pilota domyka wszystkie szyby i od środka też można otworzyć/zamknąć raczej. Domykanie szyb sprawdzane bez pompki na 100% a zamykanie/otwieranie ze środka bez pompki nie próbowałem ale raczej nie zależy od pompki z tego względu że mam schemat kostek centralnego i tam nie ma nic o kablach szyb (jeśli trzeba schemat 2 kostek, (czarna plus i minus) i mniejsza czarna 12 bądź 16 pinowa, to mogę udostępnić jeśli masz takie kostki.

Opublikowano
  • Autor

IMG_0714.JPG
Wyglada to mniej więcej tak. Pompa pochodzi z a3 ale numer ten sam. A rodzaji pompek to jest chyba z 10 o różnych numerach. Z wyglądu takie same. Niewiem jak temat ugryźć gdzieś w necie pisali ze w tym jest jakiś moduł odpowiedzialny za szyby c.zamek i oświetlenie wnętrza.

Opublikowano
  • Autor

Po podłączeniu dwóch kostek działa otwieranie nie działa zamykanie. A na moje oko jak by to było tylko od c.zamka to poco tyle kabli?

Opublikowano
  • Autor

Nie znajdzie się ktoś kto posiada do tej pompki schemat pompa poblifcie 3 koski

Opublikowano

Na forum mamy rozpiski kabli: