Madern Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 Witam, mam pękniętą obudowę turbiny i wydaje mi się, że puszcza olej (po 7tyś od wymiany poziom min), pytanie co z tym zrobić, regenerować, kupić używaną, a może nową ? A może szarpnąć się na jakieś większe turbo ? Tylko czy jest sens ?
thawk Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 (edytowane) miałem to samo u siebie około 2 miesięcy temu - dałem turbo do regeneracji - wymiana korpusu i standardowa regeneracja wirnik itp. - koszt 1200zł - i póki co auto jeździ dobrze - auto mam dłubnięte na 250KM coś około 350Nm... sam zastanawiałem się nad większym turbo K04 lub hybrydę, ale też mam TipTronic to boję się trochę o skrzynię - fajnie byłby mieć moment ponad 400Nm ale nie wiem jak skrzynia to zniesie - czy zaraz nie trzeba będzie jej robić... może ktoś doświadczony wypowie się jak wygląda sprawa żywotności TipTronica (6HP19) przy momencie ~400Nm lub ponad? Edytowane 4 Maja 2017 przez thawk
afroo. Opublikowano 4 Maja 2017 Opublikowano 4 Maja 2017 Multi spokojnie znosi 400Nm więc o Tipa nie ma się co obawiać.
Rekomendowane odpowiedzi