Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Wentylator przestał działać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nagle przestała działać dmuchawa, bezpieczniki sprawdzone, wszystkie ok, wyświetlacz od klimy działa jak powinien, da się zmieniać ustawienia temperatury, siły nawiewu a dmuchawa ani drgnie?!? Przy zmianie ustawień nawiewu, klimy słychać jak poszczególne siłowniczki się odzywają, słychać jak załącza się kompresor od klimy a dmuchawa nie daje znaku życia?

Nie mam pojęcia co się mogło stać?

Ktoś ma jakieś sugestie?

W czwartek jadę zmienić olej to jak będą mieć kompa to się sprawdzi czy są ewentualne błędy?

Opublikowano

u mnie spalił sie układ w panelu sterowania klimatronikiem po naprawie u elektronika znowu działa

Opublikowano
  • Autor

A czy da się jakoś spiąć dmuchawę na krótko, żeby sprawdzić czy ruszy? Rozumiem że jeżeli tak to i tak panel klimatronika do demontażu i które kable trzeba zewrzeć?? Jestem w tej zakichanej irladndii a tu miejscowi magicy nie ogarną temetu naprawy, od razu będą chcieć wymienić co się da* W czw będę u znajomego mechanika polaka ale 2 dni trza się będzie pomęczyć bez nawiewu i chciałem pod domem czegoś spróbować*

A w ogóle gdzie szukać tej dmuchawy? Po stronie pasażera pod kokpitem, czy na podszybiu w komorze silnika?A i jak bezszkodowo wymontować panel klimatronika? Pomocna będzie "sam naprawiam" czy nie bardzo bo tyle co wyhaczyłem i się zciąga* Bedzie gotowe jak wrócę z pracy*

Pozdro*[br]Dopisany: 13 Styczeń 2009, 08:12_________________________________________________Dobra lecę do kołchozu..

Z góry dzięki za sugestie

...peace

Opublikowano

dmuchawa jest pod schowkiem, nad nogami pasażera, tak też jest kostka w której możesz sprawdzić na krótko wentylator

Opublikowano

Witam

Schowek przykręcony jest na 5 śrub (trzy wewnątrz i dwie pod zaślepką z boku deski). Po odkręceniu śrub po lewej masz wsuwki od oświetlenia. No i wyciągasz całość.

I widzisz w pełnej okazałości wentylator. W jego dolnej części znajdują się dwa styki opisane zresztą.

Z własnego doświadczenia pewnie skończyły się szczotki lub problem z komutatorem i skończy się wymianą wentylatora :thumbdown:

Spróbuj zdecydowanego uderzenia w górną część schowka, może ruszy ale w pewnym momencie i to przestaje pomagać.

Powodzenia

Opublikowano
  • Autor

Po drodze do pracy na progu zwalniajacym sie wlaczyla wiec szczotki, zacina sie a po uderzeniu rusza tak ze trzeba szukac nowego wentylatora*

dzieki za rady

• 4 lata później...
Opublikowano
Po drodze do pracy na progu zwalniajacym sie wlaczyla wiec szczotki, zacina sie a po uderzeniu rusza tak ze trzeba szukac nowego wentylatora*

dzieki za rady

sd