electonix Opublikowano 14 Czerwca 2017 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Witam, Dzisiaj oddałem auto do elektryka żeby sprawdził przyczynę nie działającej regulacji oparcia fotela pasażera, Przy odbiorze auta stwierdził że do silniczka regulacji nie dochodzi prąd idący z modułu pamięci fotela i powiedział żeby taki moduł kupić numer kalalogowy - 8H0959760A Czy ktoś może potwierdzić że faktycznie powodem tej usterki jest uszkodzony moduł pamięci fotela ? Chciałbym mieć pewność przed zakupem żeby nie kupić tylko po to zeby zwrócić
andrzej104513 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Ja bym sprawdził kostki ,wiązką od modułu do silniczka jest chyba łączona.
electonix Opublikowano 14 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2017 no tak ale pozostałe funkcje czyli regulacja zagłówka i siedziska i regulacja odcinka lędźwiowego to wszystko działa przestała tylko działać regulacja oparcia i cały czas jest w pozycji prawie leżącej
andrzej104513 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Masz regulacje zagłówka ?Do każdego silniczka idą osobne przewody , może akurat na tym od oparcia nie styka coś.
bobikos Opublikowano 15 Czerwca 2017 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Mało informacji podałeś. Czy to w ogóle kiedyś działało i czy w module nie ma błędów? Jak dla mnie może to być moduł, przełącznik, albo sam silniczek. Dziwię się że moduł który Ci polecił ma oznaczenie od Cabrio a Ty wg opisu masz sedana. Miałeś oryginalnie zamontowane fotele czy dokładałes? Sprawdzę później róznice w schematach między cabrio a sedanem. Rozumiem że jak wybierasz mu jakikolwiek z zapamiętanych ustawień fotela to oparcie i tak nie zmienia swojej pozycji mimo że powinno?
electonix Opublikowano 15 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2017 49 minut temu, bobikos napisał: Mało informacji podałeś. Czy to w ogóle kiedyś działało i czy w module nie ma błędów? Jak dla mnie może to być moduł, przełącznik, albo sam silniczek. Dziwię się że moduł który Ci polecił ma oznaczenie od Cabrio a Ty wg opisu masz sedana. Miałeś oryginalnie zamontowane fotele czy dokładałes? Sprawdzę później róznice w schematach między cabrio a sedanem. Rozumiem że jak wybierasz mu jakikolwiek z zapamiętanych ustawień fotela to oparcie i tak nie zmienia swojej pozycji mimo że powinno? tak, działało przedtem bez problemów przez dwa lata dopiero od kilku miesięcy jest niesprawne mam cabrio, przez pomylke zaznaczylem sedan elektryk skasowal wszystkie bledy fotele el. fabrycznie oryginalne (nie dokładane) "jak wybierasz mu jakikolwiek z zapamiętanych ustawień fotela" fotele wracaly do ustawien z tego co pamietam na poczatku jak sie otworzy auto fotel kierowcy na 100% ale czy pasazera to nie pamiętam w ogóle nie pamiętam jak to sprawdzić tym autem jeżdże raz na tydzien w zalaczniku pzesylam zdjecie przelacznikow
bobikos Opublikowano 15 Czerwca 2017 Opublikowano 15 Czerwca 2017 (edytowane) rozkminiłem torchę temat i proponuję sprawdzić czujnik zagłówka. Jest zamontowany właśnie w obwodzie regulacji oparcia. W załączeniu lokalizacja i ustawienie. Jest tam jakiś bezpiecznik - do sprawdzenia. Jak zdejmować plecy fotel znajdziesz w innych wątkach (generalnie od góry są zatrzaski) head restrain adjust.pdf Edytowane 15 Czerwca 2017 przez bobikos
electonix Opublikowano 15 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2017 dzięki za schemat. Po obejrzeniu zakładam że to będzie numer 4 Jutro sprawdzę
bobikos Opublikowano 16 Czerwca 2017 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Sprawdź zarowno bezpiecznik oraz ustawienie tego przełącznika żaglowca i w razie konieczności wyreguluj opisane w instrukcji).Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi