Jump to content
IGNORED

[B5 ALL] Tylna wycieraczka ...zwariowała :))

Jarek
 Share

Recommended Posts

Witam

jak w temacie, jak włącze tylną wycieracze zaczyna latać jak jej sie podoba,tzn kilka razy pochodzi jak chce,czasami sie włączy sama bez powodu.Czy to jakiś przekaźnik ? jeśli tak to gdzie on się znajduje?

pozdrawiam

Jarek, efekt ukrecajacej sie rurki, a co za tym idzie plyn dostal sie do mechanizmu co powoduje takie efekty.

Moze i rurka sie nie ukreca, a jest to spowodowane staroscia i brakiem laczenie w samym mechanizmie wycieraczki.

Rozebrac, przeczyscic, zalozyc nowa rurke przy okazji i cieszyc sie dzialajaca wycieraczka.

Witam

jak w temacie, jak włącze tylną wycieracze zaczyna latać jak jej sie podoba,tzn kilka razy pochodzi jak chce,czasami sie włączy sama bez powodu.Czy to jakiś przekaźnik ? jeśli tak to gdzie on się znajduje?

pozdrawiam

obstawiam uklad elektroniczny w tylnej wycieraczce; czesto padaja... koszt uzywki 100-200 pln. pozdr

da sie tylko wymienić uklad elektroniczny a reszte pozostawić stare??

Pewnie się da, ale jeśli rurka jest ukręcona to prawdopodobnie cały mechanizm jest mocno zasyfiony (rdza itp.) - wtedy nie obejdzie się bez wymiany lub czyszczenia bebechów. Wszystko zależy od tego w jakim jest stanie.

wczoraj kupiłem nie kompletny silniczek to znaczy ma pozrywane zaczepy te co sie przykręca silnik do klapy i brakuje tego całego wirnika co napędza silnik.Reszta czyli bebechy i układ elektroniczny jest jak nowy.

Powiadacie ze jestem w stanie sobie wszystko ( zębatki, układ elektroniczny,rurkę) przełożyć do starej obudowy gdzie mam zaczepy całe??!!