Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Podłączenie BNS 5.0 zamiast RNS-E

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie, mam u siebie RNSE + bose. Chciałem podłączyć u siebie BNS 5.0. Z tego co się orientuje mają podobnie umieszczone piny. Ponoć wystarczy przełożyć i powinno działać. Jednak nie działa. Po podłączeniu BNS 5.0 nie ma żadnej reakcji. Pytanie czy trzeba jakieś kabelki poprzekładać czy może jakaś inna przyczyna jest. Poniżej schemat RNSE i BNS 5.0. Zaznaczyłem plus i masę i jak widać są w tych samych miejscach, czyli powinien chociaż się włączyć. Przekładam to RNSE działa normalnie, BNS nie rusza.

image.jpg

IMG_20170616_174906.jpg

Edytowane przez tomekxp2

Opublikowano

BNS 5.0 po zamianie z RNS-E powinno ruszyć bez problemu. W innym miejscu jest Pin diagnostyczny, ale nie ma to wpływu na ruszenie samego radia.

Opublikowano
  • Autor

No właśnie, podłączeniem na krótko plus i masę. Nie odzywa się. Dla sprawdzenia Podłączeniem tez rnse i działa. Czyli coś z radiem. 

Opublikowano

Ja mam RNSE a miałem BNS 5.0 (jeszcze leży) i mogę podłączać zamiennie, oba działają bez żadnych zmian.

Też obstawiam, że coś z radiem nie tak.

Opublikowano
  • Autor

Qurcze, u mnie nie dziala. Rnse bez problemu się włącza, radio kupiłem od kolegi z forum, jak nie ruszy przez weekend to będę musiał niestety odesłać.  

Edytowane przez tomekxp2

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie pytanie z innej beczki.

Mam rns-e, kolorowy fis, MF kiera. Czy po zmianie na BNS 5.0 będzie nawigacja w fisie jak dotychczas w rns-e ? multifunkcja będzie działać w kierze ?

Może kolega Kubal2216 chce sprzedaż BNS'a ?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Zapewne problem został już rozwiązany ale dla kolejnych wspomne, ze trzeba przy takiej zmianie zmostkować pin 15 z 16 i będzie działać. BNS potrzebuje tez zasilanie na pinie 16 a RNS miał tam u mnie pusty pin