Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Uniden a homologacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam zamiar kupić sobie cb do mojej b5. nie jazdze w dluzsze trasy czesto wiec rewelacyjny zestaw nie jest mi potrzebny. Zdecydowalem sie na unidena 520 XL ale podobno nie ma do niego homologacji. Ale przegladam sobie allegro i w wielu aukcjach pisze ze jest homologacja. moze mi ktos wyjasnic czy przepisy sie zmienily czy to zwykla sciema. wiem ze byly jhuz podobne tematy ale w zadnym z tego roku nie bylo to wyjasnione. moze ktos rozjasni mi ten problem.

Opublikowano

nie ma homologacji, to taki chwyt marketingowy :gwizdanie:

Opublikowano

Kup sobie presidenta i po kłopocie :good:

President jest praktycznie identyczny:

uniden_520.jpg

523050035

[br]Dopisany: 17 Styczeń 2009, 19:19_________________________________________________Ps. też miałem ten dylemat i wybrałem presidenta... bo president też jest produkowany na identycznych podzespołach :good: :good: :good:

Opublikowano

tylko tyle, że President jest trochę droższy :naughty:

Opublikowano

Niewiele ale jak chce się mieć porządny sprzęt to te 100zł nie zrobi wielkiej różnicy[br]Dopisany: 17 Styczeń 2009, 19:40_________________________________________________A jak nie chcesz tyle kasy wydawać to kup jakiegoś midlanda i też nie będziesz narzekał

Opublikowano

zgadza się :th:

chociaż ja osobiście posiadam Unidena, jeżdżę już z nim ponad 1,5 roku i jestem zadowolony, a z powodu braku homologacji jak do tej pory nie miałem żadnego problemu

Opublikowano

Uniden i President to takie same radia :good:

Opublikowano
  • Autor

jest sporo drozszy a nie troche drozszy a to dla mnie jest roznica. zdecydowalem sie na unidena i raczej go kupie a z homologacja to trzeba bedzie jakos pkombinowac:)

Opublikowano

jest sporo drozszy a nie troche drozszy a to dla mnie jest roznica. zdecydowalem sie na unidena i raczej go kupie a z homologacja to trzeba bedzie jakos pkombinowac:)

bo dopłaca sie za homologację :wink4:

Opublikowano
  • Autor

bo dopłaca sie za homologację :wink4:

no wlasnie

Opublikowano

chociaż ja przy kupnie tego Unidena dostałem jakiś papier, że to niby homologacja

Opublikowano

na identycznych podzespołach

raczej na podzespołach uniden_a :gwizdanie:[br]Dopisany: 17 Styczeń 2009, 19:54_________________________________________________

chociaż ja przy kupnie tego Unidena dostałem jakiś papier, że to niby homologacja

bo 1.5 roku temu jeszcze mógł mieć homologację :wink4:
Opublikowano

a możliwe :mysli:

Opublikowano

bo oni dają jakiś papier, ale czy to wogóle ma jakieś pokrycie :mysli:

Opublikowano
  • Autor

bo oni dają jakiś papier, ale czy to wogóle ma jakieś pokrycie :mysli:

no wlasnie. bo ja mam szczescie do psiakow i na pewno beda wolali ode mnie przy kontroli papiery od radia:)

Opublikowano

ja zaraz zerknę czy gdzieś w pobliżu nie mam tej niby homologacji, jak znajdę to wrzucę jakieś foto

Opublikowano

Ma pokrycie jeśli ten "papier" jest wystawiony z datą wcześniejszą (nie pamiętam dokładnej) ale jeśli ktoś ma papier że kupił unidena w tym czasie w którym nie zakazano jeszcze jego sprzedaży to nic nie mogą ci zrobić. Znaczy mogą..... naskoczyć :polew:

Opublikowano

znalazłem, ale nie mam jak tego tu wrzucić :confused4:

datę wydania mam styczeń 2006 roku czyli w tedy jeszcze pewnie było wszystko na legalu

Opublikowano

Możliwe. Po prostu trzeba się dowiedzieć kiedy odebrano unidenowi homologację i wysłać sprzedawcy maila żeby wystawił papiery na wcześniejszą datę i po kłopocie :good: