Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B7 BRD 2006 problem z odpalaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam ,

mam sporadyczny ale bardzo irytujacy problem z odpalaniem swojej A4 ,

przebieg 260000km

auto ma wymienione wtryski na nowe przy 180000 wymieniane w audi

nowy egr  wymieniany w audi

turbo z gruszka po regeneracjii

od czasu do czasu ale w najmniej odpowiednich momentach auto nie chce odpalic , rozrusznik kreci pompa paliwa chodzi , a jak odpali to chodzi elegancko nie trzesie , nie brakuje mocy , igla . i kilka dni spokoju .

jade gdzie zatrzymuje sie na parkingu auto znow nie pali , po przekreceniu zaplonu wskazowki sie podnosza ,

czasami wyswietli mi sie kontrolka dpf ale w komputerze pokazuje ze jest w dobrym stanie nie zapchany , nie raz jak nie chce zapalic mrugaja swiece zarowe ale nie zawsze , tez kilka razy sie zdazylo ze jak nie chcial zapalic to swiecil sie napis safe , wyczytalem ze to imo , zmienilem baterie w kluczykach , jeszcze dodam ze moze rok 2 lata temu wysypal sie imo , znajomy mechanik pojechal do audi tam mu powiedziano ze sterownik jest inny niz wyszedl z fabryki i ze oni juz nie bawia sie w kodowanie tylko jedynie moga wymienic na nowy . no i osoba ktora probowala to naprawic nie mogla sobie poradzic ze sychnronizacja sterownika z imo , nie mogl wgrac kodow , wiec skopiowal te kody od innego brd no i chodzilo elegancko .

mieszkam za granica a auto uzytkuje zona w polsce i czesciej sie jej to przytrafia niz mi , tez nie jestem mechanikiem i nie znam fachowego nazewnictwa tak ze przepraszam za swoj opis calej sytuacjii , opisalem jak potrafie , pech chcial ze akcja z imo 2 lata temu przytrafila sie jak bylem w nor a auto w PL , tak ze wiem tyle co mi powiedziano ,

na ta chwile nie mam jak sprawdzic auta , za 2 tyg bede w polsce , ostatnio jak bylem w polsce i mi sie to przytrafilo to jedyny blad jaki sie zapisal to ze imo nie mogl wykryc kluczyka ,

bede wdzieczny za jakie kolwiek porady !!

pozdrawiam KUBA !

Opublikowano

ewidentnie cos z imo. mozesz sprobowac wymienic cewke gaszaca i wtedy zobaczyc czy cos pomoze.jesli nie to kodowanie od nowa

Edytowane przez quadral20004

Opublikowano
  • Autor

a ktos ogarniety kto mogl bym sprawdzic ocb i ewentualnie to naprawic w rejonie krakowa ?:) i co to ta cewka gaszaca ? bo wpisuje w google i ciezko o mi sie dowiedziec co kolwiek ;/