Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SZARPANIE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Mam duży problem ze swoja a4 :( Jest to druga już z kolei w moim posiadaniu, tym razem 1.8T quattro 97r. Już w poprzedniej była walka z szarpaniem przy pedale w podłodze, ale był dziurawy waż. Wtedy kiedy turbo ładuje największe ciśnienie, to ona strzela jak karabin i nie jedzie. Auto miało zmieniony soft ale na noname przepływce i uszkodzonej dv. Pali jak smok, ale jechała w miarę. Chciałem się umówić już na strojenie, ale ewidentnie coś nie gra. Czy ktos poprafi mi zinterpretować logi dynamiczne?

Opublikowano

A coś było zmieniane poza softem? Aż tak dobrze się nie znam ale powiedziałbym że jest $&%@#@*. Wtryski pętlą, stuka ostro...

Opublikowano
  • Autor

Soft jest do bani, za bodato leje paliwa turbo poźno wstaje. Robili pewnie w stodole na przepływce no name i uszkodzonej dv. Poźniej gdy wpadła w me ręce to wymieniłem dv i przepływke na ori boscha downpipe 2,75 i trochę poogarniałem. Ale zaczęła szarpać i nie wiem do czego sie teraz uczepić. A chciałbym w końcu jechac na strojenie, bo turbinki szkoda na takiej mieszance.

Opublikowano

Chyba w stodole można zrobić lepszy... Ja bym powiedział że tu trzeba najpierw wgrać ori soft a potem się zastanowić co jest przyczyną...   Bo tak to to trochę szukanie igły w stogu siana. Możesz trochę pojeździć i logować 013. Nie koniecznie musi to być log dynamiczny. Wszystkie stukają ale 4ty wyraźnie odstaje. Jeśli tak będzie zawsze to można próbować wymieniać miejscami świece, cewki, wtryskiwacze. Co pokazuje 008?

Opublikowano
  • Autor

Podmieniałem juz cewki po dwie na inne i bez rezultatu, świece 4 inne wpadły. Mówisz, żeby podmienić i za każdym razem logować? A i nie wspominałem, ale wtryski z 2.7 bit i turbo k03s+ fmic i przelot do 2.75"

Edytowane przez lukasz7871

Opublikowano

Ja już powiedziałem że wg mnie to tylko fabryczny soft i diagnostyka. Dobry tuner to ogarnie 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Pojedzie do Digitune :)