Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

chlodzenie w 2.0 T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie czy w 2.0 TFSI istnieje jakas dodatkowa chlodniczka turbiny czy olej jest chlodzony te sama chlodnica co w silniku ?

I drugie pytanie czy te dwa boczne intercoolery, ktore sa w 2.0T sa chlodzone powietrze-powietrze czy moze jest tu juz obieg plynu chlodniczego jak w nowszych TSI ?

Dzieki za odp

Pzdr

Opublikowano
  • Autor

Serio nikt nie wie ? :P podejrzewam, ze nie ma zadnej dodatkowej chlodnicy a intercoolery sa chlodzone tylko powietrzem ale chcialem zeby ktos to potwierdzil

Opublikowano

Nie ma żadnego płynu, zwyczajny IC.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzieki za odpowiedz. A co do tego chlodzenia , mialem na mysli dodatkowa pompe wody (elektryczna), ktory wymusza obieg plynu chlodzacego PO wylaczeniu silnika ale z tego co wyczytalem na zagranicznych forach to w B7 takie cudo nie wystepowalo - dopiero w nowszych generacjach TFSI , zreszta w ETCE tez nic takiego nie widze , chyba, ze sie myle to niech mnie ktos wyprowadzi z bledu :P

Opublikowano

Dzień dobry.3183a9d18c62fa4a4107da4ffda89971.jpg

Wysłane z mojego SM-A320FL przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

No dobra to zdjecie to ja tez widzialem w necie ale ktos to widzial na zywo w swojej B7 albo wie gdzie to jest zlokalizowane ? Ja tam niczego takiego nie widzialem a nie wiemy KTOREGO TFSI to dotyczy ...

Opublikowano
  • Autor

Ok sam sobie odpowiem na swoje pytanie :grin: mianowicie dla potomnych , w vcds macie na pierwszym bloku pamiarowym (czyli silnik) tzw. coding: i podany numer , wedlug ross-techa i strony http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/2.0l_TFSI_(AXX/BGB/BPJ/BPY/BWA)

ostatni bajt mowi nam czy mamy 1 wiatrak , 2 wiatraki czy 2 wiatraki i dodatkowa pompe wody , ja mam koncowke 20 wiec mam po prostu standardowo 2 coolerki :)

Pozdro !