Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wymiana świec zapłonowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z obecnych robił? Coś wie na ten temat? Może polecić jakieś konkretne świeczki? Serwis audi oczywiście będzie ładował bosch'a (już pomijam ile mi za to zaśpiewali :D). Zaś w innym serwisie usłyszałem ze bosch to "scheiße" i oni polecają i używają tylko NGK. Pytanie czy któreś z NGK będą odpowiadały parametrom świec bosch'a? Wymiar, temperatura itd. Czy jest sens kupowania świec innej firmy niż to co daje fabryka? 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

I ostatecznie jakie zamontowałeś ?.

BOSCH robi bardzo dobre świece i inne produkty, aż mile jestem zaskoczony jakością filtrów oleju, paliwa, powietrza i kabinowych oraz żarówek.

Często montuję świece Denso i Beru.

NGK to nie ta jakość co kiedyś, tak jak wszyscy obniżają koszty materiałów, choć świece irydowe są świetne.

Ale rzadko montuję platynowe czy irydowe, co 2-3 lata kontroluję zwykłe świece i zazwyczaj je wymieniam,

Wykręcanie platyny/irydowych i ponowny montaż na już sprasowanych podkładkach, tego nie lubię robić.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam, czy ktoś wie co ile km powinno się wymieniać świece?

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Ale teraz odkopie temat :DD 

no to tak, zamontowalem NGK. tylko nie wiem jakie dokładnie mechanik skręcił, musiałbym poszukać faktury. Teraz przymierzam się do kupna nowych i kolejnej wymiany świec, z tym że, Nie wiem na jakie. Nie wiem jakie montowane są fabrycznie, wie ktoś może? Czy ori są jakieś platyny? Irydowe? Jak szukałem w katalogu NGK to wg. NGK do mojego silnika mają tylko platyny.  Bosch ma takie i takie. Nie powiem, bardzo zainteresowały mnie swiece irydowe, widziałem test jak iskrzą w porównaniu do platyny. W irydach iskra idzie zawsze tak samo. Jeszcze pozostaje kwestia prawidłowego montażu Ale to później. 

Edytowane przez turborzeznik

Opublikowano
  • Autor
W dniu 25.11.2018 o 20:17, Paweł1985 napisał:

Witam, czy ktoś wie co ile km powinno się wymieniać świece?

Wg audi pierwsza wymiana świec jest chyba po 90tkm A później co 60 ale pewny nie jestem. Ja i tak wolę zmieniać częściej i mieć ewentualne problemy z głowy. 

Opublikowano

Sprawne świece wydłużają sprawność cewek